Arama devi Google, ilk AB antitröst davasını kaybettikten sonra PriceRunner’dan 2,4 milyar dolarlık bir dava ile karşı karşıya.

İsveç’in karşılaştırmalı alışveriş hizmeti PriceRunner, bir Avrupa mahkemesinin Google’ın AB antitröst yasalarını ihlal ettiğine karar vermesinin ardından Google’a 2,1 milyar Euro (2,4 milyar dolar) dava açtığını duyurdu.

Geçen yıl Kasım ayında, bir Avrupa Birliği genel mahkemesi, karşılaştırmalı alışveriş hizmetlerini rakiplerine kıyasla tercih ettiği için Google’a rekor düzeyde 2,42 milyar Euro (2,8 milyar dolar) para cezası verdi. Google şu anda fiyat karşılaştırma hizmeti PriceRunner’dan “kendi hizmetini desteklediğine” dair yeni suçlamalar alıyor.

Kendi hizmetini seçtiği için Google’a 2,4 milyar dolarlık dava

PriceRunner, Google’ın Avrupa’da “neredeyse tekelci” olduğunu, AB Komisyonu’nun kararına uymadığını ve “hakim konumunu kötüye kullandığını” savundu. Sonuç olarak kendisinden ve diğer alışveriş hizmetlerinden trafik ve kârın yönlendirildiğini, sunduğu işlemlerin diğer hizmetlere göre daha yüksek olduğunu ve bunun tüketicilere zarar verdiğini söyledi.

Apple ve Google’a usulsüz anlaşma gerekçesiyle dava açıldı

PriceRunner CEO’su Mikael Lindahl, devam eden ihlaller ve Google aleyhindeki davalarda artan ödüller nedeniyle nihai ödülün 2,4 milyar doların üzerinde olmasını bekliyor.

CEO’su Mikael Lindahl şunları söyledi “Google’ın uzun yıllar boyunca bize verdiği zarar için tazminat istiyoruz, ancak bu davayı, Google’ın son on dört yıldır ve hala rekabet yasasını ihlal etmesinden büyük zarar gören tüketiciler için bir mücadele olarak görüyoruz.”

Yeni bir dava açtı Google ve PriceRunner arasındaki bu dava hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden ne düşündüğünüzü bize bildirin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir