AB, çocuk istismarını önlemek için şifreli mesajlaşma uygulamalarını taramak istiyor En son sızdırılan düzenlemeler uygulamaları hedef alıyor.

Apple, çocukların güvenliği adına yeni özellikler sunuyor

Yeni AB Kararı, Şifreli bir mesajlaşma uygulamalarından çocuk istismarı ile mücadelede edebilmek için mesajlarınızın okumasını talep ediyor. çocuklara karşı çevrim içi mücadeleyi yetersiz bulan AB; iMessage ve WhatsApp gibi uygulamaları taramak istiyor.

AB çocuk istismarına karşı şifreli mesajları taramak istiyor

Alec Muffett’in paylaştığı yeni bir belgede, AB’nin çocuk istismarına karşı önlem almak istediği ortaya çıkıyor. AB, şirketlerin çevrimiçi cinsel tacizle mücadele etmek için yeterince çaba göstermediğini söyleyerek, kullanıcı gizliliği konusunu yeni kurallarla gündeme getirebilir.

Sızdırılan belgeye göre yeni AB kararı iki ana unsurdan oluşuyor. İlk olarak, daha önce çevrimiçi olarak görüntülenen çocuk istismarı materyallerini keşfetmeyi, bildirmeyi, kaldırmayı ve engellemeyi içerir. Ayrıca, bunların yayılmasını sağlayan platformlara yükümlülükler getirme arzusu da vardır.

Yönetmeliğin II. Bölümü ise herhangi bir kuruma bağlı olmayan AB Çocuk Cinsel İstismarı Merkezi’nin kurulmasıyla ilgilidir. Yeni mevzuat, WhatsApp gibi uçtan uca şifreleme teknolojisini kullanan platformları anonim olarak hedefliyor.

iOS için Whatsapp indir

“Çocuklar da dahil olmak üzere, kullanıcıların iletişimlerinin güvenliğini ve gizliliğini garanti etmek için önemli bir araç olan uçtan uca şifreleme teknolojisinin kullanımı bu mevzuata dahildir. Ancak tespit emrini yerine getiren platformlar, kullandıkları teknolojileri çalışanlara veya üçüncü şahıslara paylaşmamalıdır.”

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Apple da buna benzer bir adım atarak, çocuk istismarını önlemek için kullanıcıların iPhone galerilerini ve mesajlarını taramak istediğini gündeme getirmişti. Yapay zeka algoritması sayesinde şirketin geliştirdiği algoritma, küçük yaştaki kullanıcılara uygunsuz fotoğraflar gönderildiğini veya cihazlardaki çocuk istismarı materyalleri tespit edecekti. Ancak bu özelliğin kullanıcı genelinde gizlilik endişeleri yartmasının ardından şirket özelliği erteleme kararı almıştı. Şimdi ise AB bu özelliği yasalaştırmak istiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir