İlk yatırım turunda 4 milyon dolarlık bir değerleme üzerinden 1 milyon dolara yakın yatırım alan Musixen 2. yatırım turuna da başladı. 2. yatırım türü kapsamında 2 milyon dolarlık bir yatırımın alınması hedefleniyor.

Dijital performans platformu ve müzisyen pazar yeri olarak tanımlanan Musixen, ikinci turunda da İlk turda olduğu gibi yerli ve yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Kısa süre içerisinde 2. yatırım turunda hedeflenen yatırım tutarını elde etmesi beklenen Musixen, özellikle 2. yatırım turunun tamamlanması ile birlikte hedef bölgelerindeki etkinliğini artırmak istiyor.

Avrupa ve Kuzey Afrika bölgesine ağırlık verilecek

Musixen 2. yatırım turunu aralık ayı sonuna doğru noktalamayı planlıyor. Bu kapsamda elde edilecek yeni yatırımlar ile Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgelerinde etkinliğin daha da artırılması hedefleniyor. Canlı müziğin ve eğlencenin bir arada sunulduğu platformda müzisyenler için farklı bir gelir seçeneği ve aynı zamanda özel bir sosyal ağ yaratılmış durumda.

Türkiye’de ve yurtdışında global bir marka olabilmek adına yeni yatırımlar ile güçlenecek olan Musixen’in 2. turu için değerlendirmelerde bulunan Musixen Kurucusu Çağrı Bozay, “İş planımız kapsamında Türkiye ve Azerbaycan pazarında göstermiş olduğumuz müzisyen, kullanıcı ve gelir büyümelerini, Avrupa ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgelerindeki penetrasyonumuzu daha da arttırarak bir önceki yıla göre en az 10X olarak gerçekleşmesini bekliyoruz. Özellikle Musixen’i müzik/eğlence dendiğinde akla gelen ilk markalardan biri haline getirmek en büyük hedefimiz. Ayrıca Metaverse dünyasında yine bir ilk olma yolunda atacağımız adımlar ile de bu alanda bir kez daha yeni bir ekosistem yaratarak eğlence deneyimine yeni boyut getirmeyi planlıyoruz” dedi.

2022’de Amerika çıkarması yapılacak

Musixen’in 2022 yılı hedeflerinde ise Amerika çıkarması yer alıyor. 2022 yılı sonuna doğru yeni bir yatırım turu ile birlikte Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Asya bölgelerine odaklanacak olan Musixen, böylece dünyanın her bir bölgesinde etkinliğini daha da arttırmayı başaracak.

2022 yılı hedeflerine yönelik de açıklamalarda bulunan Bozay bu konuda ise “2022 yılı itibariyle Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Asya’daki operasyonlarımıza başlamak istiyoruz. Uzun dönemde ise sanal gerçeklik, Avatar deneyimi Musixen Token gibi yenilikler ile sektörün paydaşlarını dijital olarak geleceğe hazırlamayı planlıyoruz. Buna ek olarak müzik/eğlence sektörünün global anlamdaki ana oyuncusu olmak en büyük hedeflerimizden bir tanesi” dedi.

Musixen için ilk yatırım turunu indir.com’da şöyle duyurmuştuk.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir