Dijital Sahne Musixen ilk yatırım turunu tamamladı - Haberler - indir.com

Dijital Sahne Musixen ilk yatırım turunu tamamladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-23 20:00:12
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Kısa süre içerisinde sektörde dikkat çekmeyi başaran Musixen, yatırım turunu tamamlamayı başardı. Yüksek oranda değerlemeler almayı başaran Musixen, Plug and Play, Re-Pie, AFM Sinemaları, AFM Online ve Verodo Investment’dan 4,5 milyon dolar değerleme aldı. 

Özellikle pandemi dönemi ile birlikte müzik etkinliklerin yapılmaması, dijitale ciddi bir ilginin olmasını sağladı. Müzik ve sahne dünyasının dijitalleşmesi adına önemli bir girişim olarak dikkat çeken Musixen ise hem sektör çalışanlarını hem de müzikseverleri dijital bir dünyada bir araya gelme fırsatı tanıyor. Tanıtıldıktan kısa bir süre içerisinde ciddi bir ivme yakalayarak büyüme trendine giriş yapan Musixen, önemli şirketlerden yatırım almayı başardı. Sektörde ilk olarak dikkat çeken yatırım, Silikon Vadisi’nden Plug and Play ve Re-Pie’den gelen yatırımlaroldu. Özellikle küresel anlamda daha fazla söz sahibi olmayı ve daha fazla alanda hizmet vermeyi hedefleyen Musixen için Silikon Vadisi'nde oldukça dikkat çeken iki şirket tarafından yatırım yapılmasu, hedeflere ulaşılması anlamında da güç sağladı.

“4.5 milyon dolar değerleme alarak güçlendik”

İlk yatırım turunun tamamlanması ile birlikte mevcut süreç hakkında açıklamalarda bulunan Musixen Kurucusu Çağrı Bozay, mevcut durum ve gelecek planları hakkında değerlendirme yaptı. 4.5 milyon dolar değerleme alarak güçlendiklerini ifade eden Çağrı Bozay, “Musixen olarak müzik endüstrisinin değişen dünya düzenine adaptasyonunu hızlandırırken, Türkiye’nin dünya girişimcilik ekosistemindeki yerini güçlendirmesine de katkı sağlıyoruz. İlk yatırım turumuzun sonuçları Musixen’in global bir marka olma sürecine ivme kazandırdı. Plug and Play ve Re-Pie gibi önemli yatırımların ardından iki büyük yatırımcının daha katılımı gerçekleşti. Eğlence sektörünün önemli temsilcilerinden, AFM Sinemaları ve AFM Online şirketlerinin sahibi Adnan Akdemir ve uluslararası ölçekte faaliyet gösteren Verodo Investment’dan 4,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alarak daha da güçlendik. Çalışmalarımızı hız kazandırarak yeni iş modellerini devreye almaya, dünya müzik piyasasına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyoruz” dedi.

Yeni yatırım turları ile birlikte sektördeki gücünü artırmayı hedefleyen Musixen, farklı projeleri ve çalışmaları ile birlikte sektörün öncülerinden birisi olmayı amaçlıyor. Şirketin yeni yatırım turuyla ilgili olarak önümüzdeki dönemlerde yeni açıklama yapması bekleniyor.





PAYLAŞ