Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Intel, radikal bir karar ile gündeme geldi. Intel daha önceki dönemlerde MediaTek ile bilgisayarlar için 5G ve LTE modemler üzerine çeşitli çalışmalara imza atan Intel, yeni bir karar ile ortaklığa son verdi.

Bu şekilde bu alandan tamamen çıkmış oldu. Daha önceki yıllarda Apple ile başlatmış olduğu model üzerine çalışmalar Intel için oldukça olumsuz bir süreç oldu. Konuyla ilgili olarak Qualcomm tarafından yapılan açıklamalara göre davada uzlaşma sağlanınca bir anda yatırımları adeta boşa çıkan Intel, model çalışmaları alanı Apple’a sattı. Şimdi ise Intel tarafından daha da kötü bir haber geldi. 

Intel 5G’den vazgeçti

iPhone akıllı cihaz modellerine özelleştirilmiş modeller sunmak için 2016 yılından bu yana Intel ve Apple ortak bir şekilde çalışmalara devam ediyor olsa da, Apple ve Qualcomm arasında olan iletişim patentleri ile ilgili davada uzlaşma yoluna gidilmesi her şeyin bir anda değişmesine sebep oldu. Mahkeme Qualcomm-Apple ortaklığının sürmesi için karar alınırken, Intel planlarını tamamen iptal etmek zorunda kaldı. 

Mobil modem sektöründe daha fazla yer alamayacağını düşünen Intel, tüm çalışmalar ile beraber modem bölümünü 1 milyar dolar karşılığında Apple’a sattı. Ardından ise MediaTek ile ortaklık bir anlaşma yaparak PC sektörüne dair 5G ve LTE modem geliştirmek adına çalışmalar yapıyordu. Bu hafta elde edilen bilgilere göre Intel bu ortaklığa da son veriyor. Şirket Temmuz ayı içerisinde 5G pazarından, 2024 yılında ise WWAN alanından tamamen geri çekiliyor.

PUBG Mobile’da Ramazan Etkinlikleri başladı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir