Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi tanıttı. 2023 akıllı telefonlara güç verecek işlemci, özellikle yapay zeka desteği dikkat çekiyor.

Dünyanın en ünlü akıllı telefon işlemcisi üreticilerinden olan Qualcomm, ‘Snapdragon 8 Gen 2’ adlı yeni işlemcisini duyurmak için bir etkinlik düzenledi. Tahmin edebileceğiniz gibi bu işlemci 2023 amiral gemisi Android telefonlarda kullanılacak. Peki yeni işlemci neler sunuyor?

Son zamanlarda yapay zeka, hemen hemen her alanda kendisini göstermeye başladı. Qualcomm açıklamalarına göre yeni işlemci yapay zekayı her alanda aktif olarak kullanacak. Snapdragon 8 Gen 2, kamera teknolojilerinden oyunlara kadar her alanda yapay zekanın tüm nimetlerinden faydalanacak. Teknik detaylara girmeden önce özelliklere, sonra konfigürasyona bir göz atalım.

Işın izleme teknolojisi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2’de standart olacak!

Qualcomm’un yeni Snapdragon işlemcisinin özelliklerinden biri de Elite Gaming. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde oyun oynarken ışın izleme teknolojisiyle karşılaşacak. Ayrıca Unreal Engine 5 oyun motoru da ilk kez bir akıllı telefonlarla bu işlemciye entegre edilecek. Böylece oyuncular, oyun karakterlerini fotogerçekçi görüntülerle telefonlarında deneyimleyebilecekler. Ayrıca tüm bunlar olurken verimlilik artacak. Qualcomm, işlemcideki entegre GPU’nun %25’e kadar daha iyi performans gösterdiğini, CPU’nun ise 40 daha verimli olduğunu iddia ediyor.

Yeni işlemcide ses sistemi oyun oynarken gecikme süresini azaltmak için işlemciye entegre edilmiştir. Qualcomm`a göre 48 ms gecikme ile oyuncular, en iyi deneyimi yaşayacaklar. Ayrıca Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 ile 48 kHz’de uzamsal ve kayıpsız sesi destekleyecektir. Kafanızı takip eden bir işlemci ve gürültü engelleme kullanan telefonlar, sesi yön göre kontrol edebilir.

İşlemcdeki Snapdragon Sight özelliği resmen her kullanıcıyı profesyonel bir fotoğrafçıya dönüştürüyor.
Kullanılan yapay zeka sayesinde kişinin saçlarından giyimine kadar her detay, yapay zeka tarafından otomatik ve gerçek zamanlı olarak düzeltilecek. Ayrıca her detay ayrı ayrı optimize edilecek. 200 MP kamera desteği sağlayan Snapdragon 8 Gen 2, her açıdan profesyonel çekimlere yapmanızı sağlayacak.

Qualcomm`un 2023 amiral gemisi telefonlara güç veren işlemcisi, şirketin şimdiye kadarki en güçlü AI motoru çalışıyor (4,35 kata daha hızlı) Snapdragon Smart adlı entegre sistem, INT4 adlı bir teknolojiyi destekliyor. İlk kez önerilen bu sistem, yapay zeka kullanım verimini 60 oranında artırıyor. Şirkete göre geliştiriciler, Qualcomm AI Stack ile yeni nesil yapay zeka uygulamaları geliştirebilecekler.

Snapdragon 8 Gen 2, dünyanın en gelişmiş 5G işlemcisi olarak tanıtıldı. Şirket, Snapdragon X70 5G modem ile en iyi 5G hızına ulaşıldığını iddia ediyor. Qualcomm FastConnect 7800 bağlantı sistemi, Wi-Fi 7 ve çift Bluetooth bağlantı desteğine de sahip.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir