Dünyaca ünlü otomobil şirketlerinden biri olan Ford, kürsel pazardaki ekonomik zorluklar nedeniyle küçülme karaı aldı. Şirket bugün resmi olarak çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile işten çıkarmaları duyurdu. Alınan küçülme kararı ile dünya çapında yaklaşık 3.000 çalışanı işten çıkarması bekleniyor.

Ford 100 bin aracını geri çağırıyor

Dünyadaki mevcut ekonomik zorluklar, dijital platformlardan NFT platformlarına ve hatta sosyal medya devlerine kadar birçok şirketin istifa etmesine neden oldu. Ne yazık ki bu tatsız haberler her geçen gün artıyor ve sıranın otomotiv devlerine geldiği açık.

Ford en az 3.000 çalışanın işine son verecek

Bugünkü habere göre ülkemizde uzun yıllardır varlığını sürdüren otomotiv devi Ford da ekonomik sorunlardan etkilenen bir diğer şirket oldu. ABD’li şirket, çalışanlarına gönderdiği bir e-postada bazı işten çıkarmaların gerçekleşeceğini duyurdu.

Jim Farley ve Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford tarafından imzalanan bir e-postada, bugün çok sayıda çalışanın işten çıkarılacağı duyuruldu. Ayrıntılı olarak, bu işten çıkarmalar küresel ölçekte yapılmalıdır; Şirketin maliyet yapısı, rakiplere göre “geleneksel” ve “rekabetsiz” olarak değerlendirildi. E-posta içeriği elbette bununla sınırlı değil. Üst yönetimden gelen mektupta, şirketin kaynaklarının yeniden yapılandırıldığı vurgulandı. E-posta’da şu ifadelere yer verildi;

Ford olarak belli yerlerde kesinlikle çok fazla insanımız var. Hiç şüphe yok. Artık işe yaramayan becerilerimiz ve değişmesi gereken işlerimiz var. Daha önce hiç sahip olmadığımız birçok yeni iş beyanımız var. Şirketimizin her parçası gibi, şirketimizi de kelimenin tam anlamıyla yeniden şekillendiriyoruz.

Dünya genelinde tüm çalışanları etkileyen bu durumun daha çok, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Hindistan’da yaşanacağı aktarılsa da durum böyle giderse işten çıkarmaların artması mümkün. Bunun yanı sıra bu işten çıkarma kararının ardından Ford’un hissesi New York borsalarında hızla düşmeye başladı. Şirketin şu ana kadar ki mevcut kaybı %5’e yakın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir