Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni bir özellik ile karşımıza geliyor. Son olarak geçtiğimiz mayıs ayında mesajlara emoji ile tepki verme özelliğini getiren şirket, özelliği geliştirmeye başladı. Artık mesajlara sadece 6 adet emoji ile değil istediğiniz herhangi bir emoji ile tepki vermeniz mümkün olacak. Kullanıcı deneyimini her zaman üst seviyede tutmayı hedefleyen şirket, yeni özellikler ile kullanıcıları canlı tutmaya devam ediyor. Mayıs ayında gelen bir özellik ile WhatsApp mesajlarına emoji ile tepki vermek mümkün olmaya başlamıştı. Tüm kullanıcılar için gelen bu özellik ile mesaj üzerine basılı tutarak sadece 6 adet farklı emoji ile tepki vermek mümkün oluyordu. Ancak gelecek olan yeni özellik ile tüm emojiler ile mesaja tepki vermek mümkün hale geldi.

iOS için WhatsApp indir
Android için WhatsApp indir

WhatsApp mesajlarına tüm emojiler ile tepki verilebilecek

15

Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından Facebook üzerinden yapılan duyuru ile WhatsApp mesajlarına herhangi bir emoji ile tepki verilebileceği belirtildi. Reactions 2.0 olarak yayınlanan yeni özellik bugün itibariyle yüklenebilir hale geldi. Özellik şu an için sadece iOS kullanıcılarına gelirken, yakın zamanda ise Android kullanıcılarının da yeni güncellemeyi alması bekleniyor.

WhatsApp mesajlarına emoji ile nasıl tepki verilir?

WhatsApp üzerinden mesajlara emoji ile yanıt vermek için gelen veya giden mesaj üzerine basılı tutarak açılan pencerede emojiler göreceksiniz. Bu emojilere bastığınız zaman mesaja tepki vermiş olacaksınız. Çıkan emojiler haricinde bir emoji ile tepki vermek için ise + ikonuna dokunarak farklı bir emoji seçmeniz yeterli olacaktır. WhatsApp’ta her mesaj için sadece bir emoji tepkisi verebildiğinizi belirtelim. Mesajlarınıza gelen emoji tepkilerini veya sayısını gizlemeniz mümkün değildir. Verdiğiniz tepkiyi kaldırmak için ise mesaj altında yer alan emojilere bastıktan sonra gönderdiğiniz emojiye dokunmanız yeterli olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir