AMD FSR 2.0 DLSS benzeri teknoloji Xbox Series X’e geliyor. Oyun performansında önemli bir artış olacaktır. Ayrıntılar burada!

PS3 ile Xbox Series X rekabetinde kazanan belli oldu

9. Yeni nesil oyun konsollarından biri olan Xbox Series X, piyasaya sunulduğundan bu yana yüksek performanslı bir ürün arayanların bir numaralı tercihi oldu. Microsoft’un uygun fiyatlı Game Pass abonelik sistemi üzerinden yüzlerce ücretsiz oyunu oynayabilen oyunseverler, konsolun şu anki durumundan oldukça memnun. Ancak Microsoft, konsolun özelliklerini iyileştirmeye devam ediyor.

AMD’nin internet sitesinde duyurulan habere göre Nvidia’nın RTX ekran kartlarıyla tanıttığı DLSS teknolojisine benzer bir teknoloji olan FSR 2.0, Xbox Series X konsollarına gelecek.

AMD, son dönemde piyasadaki tüm ekran kartlarının kullanabileceği FSR’yi belirli oyunlara getirerek Nvidia’nın piyasayı tekelleştirme çabalarına karşı çıkıyor. PC tarafında ise son aylarda Deathloop ve God of War’a FSR desteği geldi. Merak etmeyin, AMD hala diğer oyunlar üzerinde çalışıyor. FSR 2.0 desteği, Hitman, Forspoken ve Microsoft Flight Simulator dahil olmak üzere 15’ten fazla oyun için yakında sunulacak.

Xbox Series X’te FSR 2.0’da neler değişecek?

Nvidia tarafından geliştirilen bu teknoloji, oyunlarda yapay zeka tabanlı piksel tahmini kullanıyor.

Örneğin, video ayarlarını 4K olarak kaydettiğinizi varsayalım. Bu durumda güçlü bir bilgisayarınız yoksa kare hızı (FPS) düşüşleri yaşayabilirsiniz. Bu noktada FSR ve DLSS tarafından sunulan çözüm, oyun görüntüsünü 2K olarak ayarlayarak eksik pikselleri yapay zeka ile tamamlamaktır.

Bu işlem, 4K çözünürlükte doğrudan işlemeye göre önemli ölçüde daha az güç gerektirdiğinden FPS değeri büyük ölçüde artar. Ayrıca, çok dikkatli olmazsanız elde edeceğiniz görüntü de kötü olmayacaktır. Firmaların büyük önem verdiği bu teknolojiler her geçen gün gelişiyor. AI görüntü iyileştirme teknolojisi, birkaç yıl içinde insan gözünün görsel farklılıkları algılayamayacağı bir düzeye ulaşabilir.

FSR 2.0’daki yeni geçici eşitleme işlevi, ilk sürüme göre daha yüksek performans sağlar. FSR’yi Xbox Series X ve PC oyunlarında kullandığınızda hem yüksek görüntü kalitesi hem de yüksek FPS değerleri mümkün olacaktır. Oyun konsolları ve PC’ler oldukça pahalı olmasına rağmen FSR ve DLSS, Türkiye’deki oyuncular için en iyi çözümler arasında görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir