Sony tarafından 3. nesil olarak geliştirilen PlayStation 3 ile Xbox Series X arasında yaşanan rekabette sürpriz bir gelişme yaşandı ve PS3, Xbox Series X’i geçmeyi başardı.

Sony tarafından 2006 yılında piyasaya sunulan PS3, eski bir model olmasına karşın sektörde dikkat çekmeye devam ediyor. 2021 yılı için yapılan yeni derlemede, en çok tercih edilen oyun konsolları sıralamasında iyi bir derece alan PS3’ün Xbox Series X’i geçmesi dikkat çekti. PS3’ün bu kadar dikkat çekmesinde, farklı versiyonların piyasaya sunulmasının etkisi oldukça yüksek. Zira ilk kez 2006 yılında klasik “Fat” sürümü ile piyasada yer alan PS3 için ilerleyen yıllarda yapılan güncellemeler şöyleydi;
2009 – Slim

2012 – Super Slim

Bu 2 güncelleme ile tasarım olarak yapılan değişiklikler, kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Bununla birlikte 15 yılı aşkın bir süre geçmesi nedeniyle PS3’ün artık tercih edilmemesi bekleniyordu. Oyuncuların konsollardaki oyun sürelerini analiz eden HowLongToBeat adlı site ise PS3 için piyasadaki beklentilerin tam ters bir durumun yaşandığını gözler önüne serdi. 2021 yılı genel istatistiklerine göre PS3 kullanım oranı, Microsoft’un popüler serileri Xbox Series X ve Series S gibi modelleri geçti.

En çok oyun oynanan konsollar hangileri?

2021 yılı için yapılan değerlendirmede liste ise şöyle oluştu;

  1. PS4
  2. Nintendo Switch
  3. PS5
  4. Xbox One
  5. PS3
  6. Xbox Series X|S
  7. Xbox 360
  8. Nintendo 3DS
  9. PlayStation 2

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir