Kojima Productions tarafından geliştirilen Death Stranding’in ikinci oyununun geliştirmesi başladı. İşte tüm detaylar!

Death Stranding Directors Cut’ın PC sürümü çıktı

Aktör Norman Reedus, Death Stranding 2’nin geliştirilme aşamasında olduğunu doğruladı. Devam filmi henüz resmi olarak açıklanmamasına rağmen, Norman Reedus dijital yayıncı Leo Edit’e Kojima Productions’ın oyunun PlayStation ve PC için devamı üzerinde çalışmaya başladığını söyledi.

İlk oyun Death Stranding’de ana karakter Sam Porter Bridges’i oynayan Reedus oyuna nasıl dahil olduğu sorulduğunda Reedus şu yanıtı verdi:

“Bana ilk filmimi veren Guillermo Del Toro beni aradı ve “Hey, Hideo Kojima adında bir adam var, seni arayacak. Ona lütfen evet de” dedi. Ben de “Neye evet diyeceğim?” dedim. O da “Pislik olmayı bırak, sadece evet de.” dedi.

Sonra San Diego’daydım ve Hideo, Tokyo’dan büyük bir grup insanla geldi ve bana Silent Hill adlı bir oyun üzerinde nasıl çalıştıklarını gösterdi. Bana gösterdiği şey beni şaşırttı ve “Evet, hadi yapalım.” dedim. Gördüklerim gerçekten çok gerçekçi, çok fütürist, çok karmaşık ve bir o kadar da güzeldi.”

Reedus başlangıçta Silent Hill serisinde Kojima ve del Toro altında yeni bir oyun üzerinde çalışmak için görüşmelerde bulunuyordu, ancak yayıncı Konami, PT adlı oynanabilir bir demo yayınladıktan sonra projeyi iptal etti ve Hideo kısa bir süre sonra Konami’den ayrıldı. Metal Gear Solid’in yaratıcısı Konami’den ayrıldıktan sonra bağımsız şirketi Kojima Productions’ı kurdu ve Death Stranding üzerinde çalışmaya başladı.

Death Stranding 2 ne zaman çıkacak?

Reedus, Leo Edit’e yepyeni oyun hakkında bilgi veriyor:

“Bütün mocap seanslarını ve her şeyi bitirmem belki iki veya üç yılımı aldı. Çok çalışmak gerekiyor. Nihayetinde tamamladık ve oyun çıktı. Neredeyse bütün ödülleri kazandı ve bu cidden büyük bir şeydi. Biz de oyunun ikincisine kısa süre önce başladık.”

Sony, Kasım 2019’da PS4 için Death Stranding’i piyasaya sürdü ve 505 Games, PC oyununu Temmuz 2020’de piyasaya sürdü. Director’s Cut ise geçen yıl PS5 platformu için çıkış yaptı ve 2022’nin başlarında PC için piyasaya sürüldü. Şimdiye kadar, Death Stranding 2’nin ne zaman çıkacağına dair henüz spekülasyondan başka bir şey yok. Ancak çalışmalar yeni başladığı için oyunun en erken yayın tarihi 2024 veya 2025 gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir