Küresel kriz sonunda Samsung’u da vurdu. Samsung çipin fiyatını %20 artıracak ve bu da telefonun fiyatına etki edecek!

2022’nin en iyi katlanır akıllı telefonları hangileri?

Yonga simülatörü, modern elektronik cihazlarda kullanılan temel bileşenlerin üretim maliyetini artırdığından, Samsung’un yarı iletkenlerin üretim maliyetini artırmada çip imalat endüstrisinin geri kalanına katılması muhtemeldir. Küresel yarı iletken krizi, birçok çip üreticisini 2021 ile 2022 arasında fiyatları yükseltmeye zorladı. Cuma günkü raporlar, Samsung’un nihayet endüstrinin geri kalanını takip edeceğini ve kendi çipleri için elde ettiği fiyat artışlarını yayınlayacağını gösteriyor.

Bloomberg kaynaklarına göre Samsung, yarı iletkenlerinin fiyatını artırmak için müşterileriyle görüşüyor ve bu artışın normalden %20 daha yüksek olması muhtemel. Sofistike projelerde olduğu gibi, üretim sorunlarına ve diğer faktörlere bağlı olarak müşteriler için maliyet artışı %15 ile %20 arasında olabilir. Bu fiyat artışı ile daha yeni modeller çok daha pahalıya mal olacak.

Yeni akıllı telefon fiyatları çok yakında açıklanacak

Kaynaklar, yeni fiyatların potansiyel olarak 2022’nin ikinci yarısından itibaren geçerli olacağını söylüyor. Samsung hala bazı müşterileriyle görüşüyor, ancak çoğuyla görüşmesi bitmiş gibi görünüyor.

Samsung’un fiyatları 2021 boyunca nispeten sabit kalırken, diğer şirketler fiyatları artırmaya devam etti. Ancak, Ukrayna’daki savaş ve Çin’deki karantina yaptırımları da dahil olmak üzere bir dizi tehdit, Samsung’un fırtınayı atlatmasını zorlaştırıyor.

Müşteri için öne çıkan nokta, en büyük yarı iletken üreticilerinden biri olarak fiyat değişikliklerinin tüketicilere satılan ürünlerin nihai maliyetini potansiyel olarak etkileyebileceğidir. Sektörün zirvesinde Samsung ile rekabet eden Apple yonga üreticisi TSMC, iPhone 14 fiyatlarını önemli ölçüde etkilemesi beklenen Ağustos 2021’de fiyatları artırmaya başladı. Dolayısıyla gelecekte Samsung ile anlaşmalı çiplerin üretimini kullanan Samsung ve Android telefonların daha pahalı olacağını görebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir