2021 yılı katlanabilir akıllı telefonlar açısından önemli bir yıldı. Pek çok şirket, yeni akıllı telefonlarını tanıtırken, katlanabilir telefonlara da şans tanıdı. Yıla damga vuran ise Z Fold 3 ve Z Flip 3 modellerini tanıtan Samsung oldu. Üstelik yüksek fiyat etiketlerine rağmen, katlanabilir akıllı telefon pazarında işler kızışmaya devam ediyor. Kompakt, hibrit, katlanır ve tablet kombinasyonları gibi farklı ekran ve çalışma sistemlerinin geliştirilmesi bekleniyor. Bu nedenle gelecek yıllarda katlanabilir modellerle başlayan hareketlilik çok daha fazla yeniliğe yer açacak. 2021 ve 2022 yılı itibariyle Samsung’un yeni telefonlarına ek olarak, Vivo X Fold, Oppo Find N, Xiaomi Mi Mix Fold gibi modeller de pazarda yer aldı. 2022 yılında katlanabilir modellerden birisini seçmek istiyorsanız, 2022’nin en iyi katlanır akıllı telefonları listesine göz atabilirsiniz.

İşte 2022’nin en iyi katlanır akıllı telefonları

galaxy z fold 3

Samsung Galaxy Z Fold 3

Galaxy Z Fold 3 modelinin öne çıkan özellikleri arasında; geliştirilmiş ekran dayanıklılığı, IPX8 koruma sertifikası, güçlü donanımlar ve özellikler, güçlü arka kameralar, çoklu görev ve üretkenlik için ikincil ekran sunması yer alıyor. Cihazın en büyük handikabı ise yüksek fiyatı. Bununla birlikte yetersiz bulunan pil ömrü de Galaxy Z Fold 3 satışlarını etkileyen kriterler arasında yer alıyor. 6.2 inçlik 5G akıllı telefon; siyah, yeşil ve gümüş renkleriyle piyasada yer alıyor.

galaxy z flip 3

Samsung Galaxy Z Flip 3

Z Fold 3’ün yanı sıra şirketin bir diğer katlanır yapıya sahip modeli Samsung Galaxy Z Flip 3. Galaxy Z Flip 3 modelinin öne çıkan özellikleri ise; kompakt yapı, suya dayanıklılığın arttırılması, daha kaliteli ekran ve beğeni kazanan tasarım. Cihazın en büyük eksiği ise pil kapasitesinin düşük kalması. 6,7 inçlik dinamik AMOLED ekran ve 1,9 inçlik kapak ekranına sahip olan cihaz, ikincil ekrandan telefon kontrolünü kolaylaştırıyor.

motorola razr 2020

Motorola Razr (2020)

Daha ekonomik bir model olarak tercih edilebilecek Motorola Razr (2020), su geçirmez tasarımıyla dikkat çekiyor. Ayrıca diğer modellere göre daha gelişmiş menteşe sistemleri kullanılıyor. Buna rağmen yeni modelde 2800 mAh kapasiteli bir pilin kullanılması, pek çok kullanıcıya tedirginlik yaşatıyor. Bununla birlikte telefonda MicroSD kart yuvası da yok. Telefonda 6,2 inç 21:9 katlanabilir ekran ve harici 2,7 inç Quick View ekranı yer alıyor.

surface duo 2

Microsoft Surface Duo 2

Microsoft Surface Duo 2, Microsoft’un bu alanda daha iyi bir yer almasını sağladı. Önceki modele göre işaretli kamera yükseltmesi, okuma ve çoklu görevler için büyük en boy oranı, üst düzey amiral gemisi özellikleri cihazın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Kullanıcıların cihazda beğenmediği özellikleri arasında ise düşük ışıklı kamera performansı, kamera kullanımında tutuşun zor olması ve yazılım hataları yer alıyor. Ekim 2021’de piyasaya sunulan cihaz, Android 11 işletim sistemi, daha büyük 8,3 inç ekran ve 5,8 inç ikincil ekrana sahip.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir