Apple, iPhone için çıplak vücudu taramaya başladığını duyurdu. Şirket, çocukların iPhone’larında çıplaklık içerikli mesajların denetimini yapacak.

Apple, iPhone’daki çıplaklık mesajlarını taramaya yönelik güvenlik özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Birleşik Krallık’taki iPhone kullanıcıları, çocuk istismarı için yapay zeka ile çıplaklık açısından taranacak.

Apple, iPhone’a çocuklara gönderilen mesajları taramak için yapay zeka kullanan bir güvenlik özelliği getirmeye hazırlanıyor. Bu özellik, Apple’ın çocukların iPhone’larındaki metin mesajlarını okumasını sağlar. Ancak kullanıcıların büyük bir güvenlik sorunu var.

Apple iPhone çıplaklık içerikli mesajlarını inceleyecek

İngiltere’deki iPhone sahipleri için tartışmalı güvenlik özelliği tanıtıldı. Apple’dan yeni güncelleme; Çocuklara gönderilen ve çocuklardan gönderilen mesajları kontrol etmek için yapay zeka kullanan bir güvenlik özelliği içerir.

Apple’ın yeni güvenlik özelliği, 18 yaşından küçük çocukların iPhone’larına ek koruma olarak uygulamaya başlıyor. Şirkete göre, çocuklar mesajlaşma uygulaması aracılığıyla fotoğraf gönderip aldıklarında çıplaklık taramaları yapılacak.

“Mesajlarda güvenli iletişim” etkinleştirilirse ve alınan bir görüntüde aşırı pozlama algılanırsa, görüntü bulanıklaşır ve Apple, hassas içerik barındırdığı konusunda sizi uyarır. Çocuk çıplak bir fotoğraf sunduğunda benzer işlev etkinleştirilir.

Apple şifreli mesajları nasıl okuyabilir?

En son güvenlik önlemleri, çocuklar için iPhone’a yetişkin desteği getiriyor. Metin görüntüsünde çıplaklık algılanırsa, ‘Yetişkin mesajı gönder’ seçeneği olacaktır.

Bu aslında Apple’ın iPhone’ları taramaya yönelik ilk girişimi değil. Daha önce kullanıcıların galerisinde çocuk istismarı taraması yapacağını söyleyen şirket, gizlilik savunucularından güçlü bir yanıt aldı. Bu direnişin bir sonucu olarak, çocuk koruma fonksiyonlarının devreye alınması Eylül ayına ertelendi.

Teknoloji devi, tarama alanındaki yeniliklerin yanı sıra Spotlight, Suriye veya Safari’de çocuk istismarı aramalarına müdahale etmek için tasarlanmış araçlar da sunacak. Ancak bunların henüz detaylandırılmadığını belirtmek gerekir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir