Xiaomi MIUI 13 arayüzü için şu anlık Çin merkezli olarak “Pure Mode” adlı bir faydalı güvenlik özelliği kullanıma sunuldu. Yapılan resmi lansmanda aktarılan ilk bilgiler Xiaomi MIUI 13 arayüzü, belirtildiği üzere artık bünyesinde daha önce de bilgileri aktarılan Pure Mode adlı bir güvenlik özelliği yer alıyor.

Redmi Note 11’in özellikleri ortaya çıktı

Pure Modei aktif edildiğinde kullanıcıları pek çok riske karşı otomatik bir şekilde koruma sağlıyor. Spesifik bir şekilde uygulamalara odaklanan bu özellik, aktif edildiği süreçte yalnızca Xiaomi tarafından onaylanmış uygulamaların yükselmesine de izin veriyor. Firma tarafından manuel olarak incelenmiş, riskli görünen diğer uygulamaları zorlamadan önce özel olarak izin verilmesi gerekiyor. Akıllı cep telefonları çeşitli virüslere karşı ve kişisel bilgileri gizli bir şekilde ele geçiren uygulamalardan da koruyan Pure Mode, bunlara ek olarak aynı zamanda uyumluluk testi de yapıyor. Sistem telefona uyumlu olmayan uygulamalarında cihaza yüklenmesini engelliyor. Çünkü bu uygulamalar bazı çökme sorunlarıyla adından söz ettiriyor. 

16 4

Xiaomi MIUI 13 merkezli Pure Mode, sürece hakim olan kişilerden çok normal olan kullanıcılara da hitap ediyor. Güncel olan tehlikeleri takip etmeyen pek çok kullanıcı Pure Mode’u aktif hale getirerek pek çok problemden farkında bile olmadan kurtulmak mümkündür. Güvenli olarak görünen fakat temel olarak da öyle olmayan pek çok uygulama Pure Mode ile hızlı bir şekilde odak dışına çıkılabilir. MIUI 13 arayüzünün Pure Mode özelliğini global olarak da kazanıp kazanmayacağı şu an için bilinen bir durum değildir. Fakat özellik uzun bir süre yalnızca Çin pazarına özel olarak kalabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir