Geliştiriciler için iPadOS 15.3 ve iOS 15.3 beta sürümünün yayınlanmasından birkaç gün sonra Apple, genel beta sürümünü de paylaştı.

Birkaç gün önce, iOS 15.2 ve iPadOS 15.2’nin resmi olarak yayınlanmasından bir haftadan kısa bir süre sonra Apple, geliştiriciler için iOS 15.3 ve iPadOS 15.3 beta 1’i yayınladı. O zamandan bu yana birkaç gün geçmesine rağmen, şirket devam ediyor. 15.3’ün herkese açık beta sürümü artık herkes tarafından kullanılabilir.

iOS 15, sonradan dahil olacak 7 özellik

Zaten bir geliştirici hesabı kullanıyorsanız, en son beta sürümünü Apple Developer Center’dan indirebilirsiniz. Ardından uygun konfigürasyon dosyasını cihazınıza indirdikten sonra “Sistem Tercihleri”nde “Yazılım Güncelleme” bölümünden kurulum işlemini tamamlayabilirsiniz.

iOS 15.3 beta sürümü neler sunuyor?

iOS 15.3 ve iPadOS 15.3 betalarında nelerin bulunduğuna dair henüz bir bilgi paylaşılmadı. Bu, kaputun altındaki iyileştirmelere ve hata düzeltmelerine odaklanabileceğini gösteriyor. İlk geliştirici betalarında önemli bir ekleme yapılmadı.

Apple, cüzdan uygulamasında evrensel kontrol ve kimlik desteği gibi bazı özellikleri hayata geçirmedi. Evrensel kontrol, birden fazla Mac ve iPad’i kontrol etmek için aynı klavye ve farenin kullanılmasına izin verir. Apple, geçtiğimiz günlerde özelliğin ilkbaharda yayınlanacağını belirtmişti. Bu nedenle iPadOS 15.4’ün de beraberinde geleceği tahmin ediliyor.

Cüzdan uygulamasındaki dijital kimliğe gelince, Apple bu özelliği Haziran ayında WWDC’de kullanıma sunduğundan beri çalışmalar devam ediyor. Arizona, Georgia, Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma ve Utah’ın dijital kimlik desteğini uygulayan ilk eyaletler olması bekleniyor. Ayrıca Florida bu özelliği desteklemek için görüşmeler yapıyor.

iOS 15.3 hangi telefonlara gelecek?

iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone Xs
iPhone Xs Max
iPhone Xr
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE 2016
iPhone SE 2020

iPadOS 15.3 hangi tabletlere gelecek?

iPad Pro 12.9 inç (1. nesilden sonraki tüm cihazlar)
iPad Pro 11 inç (1. nesilden sonraki tüm cihazlar)
iPad Pro 10.5 inç
iPad Pro 9.7 inç
iPad (5. nesilden sonraki tüm cihazlar)
iPad Mini (4. nesilden sonraki tüm cihazlar)
iPad Air (2. nesilden sonraki tüm cihazlar)

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir