Akıllı telefon pazarına yeniden dönen Nokia Android 12 güncellemesini yayımlamaya başladı. Peki güncelleme ilk hangi ülkelerde dağıtılmaya başlanacak?

Nokia, eskiden dünyanın en iyi cep telefonu üreticilerinden biriydi. Yanlış seçim nedeniyle şirket önceki görünürlüğünü kaybetti. Ancak 2016 yılında Nokia Mobile, HMD Global tarafından yeniden canlandırıldı ve üretime başladı.

Nokia Android 12 güncellemesini alacak ilk telefon X20

Şirket son yıllarda yeni akıllı cihazlar üretiyor. Ayrıca kullanıcılarına güncelleme desteği de vermektedir. Şirket bugün Android 12 işletim sisteminin dağıtımına başladığını duyurdu. İlk cihaz Nokia X20 olacak.

Nokia Community Forum’daki paylaşıma göre Nokia, Android 12 güncellemelerini cihazlarına dağıtmaya başlayacak. İlk olarak, şirketin Nisan ayında piyasaya sürdüğü Nokia X20 modeli bir güncelleme alacak. Nokia kullanıcılarının 17 Aralık’tan önce geçerli ülkelerde güncellemeleri alması bekleniyor.

Güncellemenin yayınlanacağı ülkeler

Hırvatistan
Danimarka
Mısır
Estonya
Finlandiya
Almanya
Hong Kong
Macaristan
İzlanda
İran
Irak
Ürdün
Letonya
Lübnan
Litvanya
Lüksemburg
Malezya
Hollanda
Norveç
Portekiz
Romanya
Slovakya
İspanya
İsveç
İsviçre

Yaklaşan yeni güncellemenin yapı numarası V2.350 ve 2.18 GB boyutunda. Güncellemede yeni bir gizlilik panosu, evrensel arama, tek el modu, yeni mikrofon ve kamera göstergeleri, yaklaşık konum ve güncellenmiş bir arayüz göreceğiz. Ek olarak, Kasım Android Güvenlik Güncellemesi yeni öğeler ekleyecektir.

Nokia X20 özellikleri

Cihaz, 1080 x 2400 çözünürlüğe sahip 6.67 inç ekrana sahip. Cihazın arka tarafında 64 MP ana kamera bulunuyor. Kameralarından biri 5 megapiksel ultra geniş açı ve çift görüş özelliğine sahip. Diğer iki kameradan biri 2 megapiksel makro görüntüleme sensörüne, diğerinde 2 megapiksel derinlik sensörüne sahip.

X20, Qualcomm Snapdragon 480 5G yonga setini kullanır ve 5G bağlantısını destekler. Bu akıllı telefon, 128 GB depolama alanı sağlayan 6 GB ve 8 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği sundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir