Android 12 işletim sistemi ile birlikte Google pek çok yeni özelliği ekleyerek daha iyi Android deneyimi yaşanmasını sağlıyor. Android 12’de daha önce yapamadığınız 5 şeyi sizler için derledik. Google mobil işletiminin en son sürümü olan Android 12’yi yaygın şekilde sunmaya başladı. Yeni işletim sistemi keşfedilecek pek çok özellikle donatılırken, daha önceki Android sürümlerinde yapılamayan pek çok işlem 12. sürüm ile destekleniyor. İşte en çok dikkat çeken 5 yenilik

Kayan ekran görüntüleri alın

Yeni işletim sisteminde en çok dikkat çeken özelliklerden birisi kayan ekran görüntülerinin alınması. Bu sayede sadece ekranda sınırlı kalan alanlara değil, ekranın altında kalan menü gibi bölümlerde de geniş ekran görüntüsü alabilmeniz mümkün. Android 12’de bu özelliği kullanmak için ekran görüntüsü aldıktan sonra ekranın köşesinde yer alan daha fazla seçeneğine dokunabilirsiniz.

Gelişmiş ekran döndürme

Android işletim sistemlerinde otomatik döndürme uzun zamandan beri kullanılsa da Android 12’de bu özellik daha gelişmiş bir hal alıyor. Böylece daha hızlı, daha yumuşak ve daha doğru şekilde döndürme özelliğine kavuşan Android 12 ile daha iyi deneyim yaşamak mümkün.

Yeni gizlilik panosunu

Android 12 ile birlikte artık güvenlik ve gizlilik özellikleri daha fazla ön planda tutuluyor. Ana ayarlar menüsü altında yer alan gizlilik ve güvenlik panosu sayesinde son 24 saatlik süre içerisinde uygulamaların hangi izinleri kullandığını kontrol edebilirsiniz.

Yeni emojiler ve ikonlar

Android 12 işletim sistemi ile birlikte daha modern ve sade görünüme kavuşan ikonlar ile birlikte emojiler de yenilendi. Android 12 güncellemesi alan tüm kullanıcılar, işletim sistemi kullanımı sırasında tasarım ile tam yuyumlu olarak geliştirilen ikon ve emojileri de kullanabilecek.

Tek dokunuşta kamera ve mikrofonu kapatma

Hızlı ayarlar bölümünde artık tek dokunuş ile istenen işlem yapılabilecek. Kamerayı açmak kapatmak, mikrofonu devre dışı bırakmak gibi pek çok işlemde hızlı ayarlar bölümünü açarak dokunmak yeterli olacak. Hızlı ayarlar özelliğinde ekranı hızla karartma seçeneği de eklendi. Mevcut parlaklık ayarından tamamen bağımsız şekilde ekranın daha fazla kararmasını isteyenler bu yeni özelliği deneyebilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir