Dünyanın en büyük kripto para borsası olarak adından söz ettiren Binance, Singapur’daki yerel borsası için yapmış olduğu onay başvurusunu geri çevirdiği belirtildi. Bu sayede Singapur’dan çıkacağı kesin olan Binance, ülke içerisinde yatırım yapmış olduğu farklı bir borsayla daha da yoğun bir şekilde çalışmaya devam edecek. 

Kripto para ile ilgili olarak regülasyonlarıyla sık sık gündeme gelen Singapur, kripto paralar hakkında olumsuz düşünmek terine bunları bir çerçeve içerisinde değerlendirmek istiyor. Kripto paralar ile ilgili olarak önemli isimlerinden başında olmak isteyen Singapur, yerel bölgelerde yer alan yatırımcılara kripto para hizmeti sunmak adına şirketlerin ‘Digital Payment Token License (Dijital Ödeme Token Lisansı)’ belgesine sahip olması gerektiği belirtildi. Geldiğimiz bu noktaya kadar Singapur’da bu belge içerisinde 170’den fazla kripto para şirketi başvuru da bulunmuş olsa da Singapur, onay sürecinde pek de olumlu hareket etmiyor. Başvuruda bulunan şirketlerden 100’ü ya red aldı ya da başvurularını geri çekti. Şu ana kadar ise sadece 4 adet şirkete lisans veren Singapur’da dünyanın en büyük borsası olan Binance’tan da önemli bir bilgi geldi. 

Binance, Singapur’dan çekiliyor

19 1

Singapur’da yerel kripto borsası için aynı lisans almak adına Binance Asia Services altında başvuruda bulunan Binance, başvurusunu geri çekeceğini bu sebeple de yerel borsadan vazgeçtiğini belirtti. Binance.sg uzantılı yerel Singapur borsası, 13 Şubat 2022 tarihinden bu güne kadar açılan tüm hesapları kapatarak hizmet vermeye son verecek. Belirlenen bu tarihe kadar kullanıcılardan tüm pozisyonlarını kapatmaları istenecek. Yeni hesap oluşturmaya da bugünden itibaren izin verilmeyecek. 

Bitcoin madenciliği Çin yasağından tamamen kurtuldu

Singapur Para Otoritesi, geçtiğimiz eylül ayı içerisinde Binance üzerinden tüm kripto para transferi işlemlerine son vermesini ve işlemlerini yerel borsa olan Binance Singapur üzerinden yapılmasını belirtti. Düzenleyici olarak görev yapan kurum, Binance ile ilgili olarak yatırımcılara uyarı yapmış, platformun yerel yasaları yok sayılıyor olabileceğinden söz edildi. Kripto para dünyasının popüler isimleri arasında yer alan (son araştırmalardan elde edilen bilgilere göre kripto para yatırımı ülkesi) Singapur, Binance için de oldukça önemli bir isim olarak değerlendirildi. Binance, CEO’su CZ, Singapur’dan çekilmeleri ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada geçtiğimiz hafta içerisinde %18’ini satın aldıkları Hg Exchange yatırımlarından bahsetti. CEO, Singapur’dan şu an için onay alan borsaya yaptıkları bu yatırımla kendi başvurularının anlamsız olacağı belirtti. Singapur’daki kripto para endüstrisini büyütmek için ortaklarla iş birliği içerisinde çalışma yapacakları belirtildi. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir