Sosyal medya dolandırıcılığı pek çok kişinin büyük kayıplar yaşamasına neden oluyor. Son yıllarda çok daha fazla yaşanan sosyal medya dolandırıcılığı olayları, kişileri mağdur etmeye devam ediyor. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ve Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya dolandırıcılığı konusuyla ilgili harekete geçti. Ankara’da başlatılan ve 11 ilde de eş zamanlı olarak operasyonlara devam edilen sosyal medya dolandırıcılığı yapan 58 kişiden 47’si soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Sosyal medya dolandırıcılarına büyük operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ve Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya dolandırıcılığı araştırmaları kapsamında koordineli bir şekilde çalışıyor. Soruşturma kapsamında şüpheli kişilerin ev iş yerlerine eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyon sonucunda 79 milyon YL’lik dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıkarıldı. Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili şu açıklama yapıldı:

“Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Bilişim Yoluyla Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama suçlarından Ankara merkezli 11 ilde 58 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı operasyon yapılmış, 47 şüpheli şahıs yakalanarak Ankara iline getirilmiştir.”

“Yapılan operasyon kapsamında şüphelilerin ülke genelinde vatandaşların sosyal medya hesaplarını, haklarında şikayet varmış gibi algı oluşturduktan sonra gönderilen linklerle çalmak, kabinde çalınan hesaplardan, hesap sahiplerinin sosyal medya arkadaş grubuna yönelik yüksek kazanç vadeden paylaşımlar yaparak çok sayıda vatandaş dolandırılmıştır. Bu yolla 79.000.000 TL dolandırıcılık yapıldığı yapılan incelemelerden anlaşılmıştır.”

Instagram gönderi planlama aracı kullanıma sunuldu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir