Kademeli bir şekilde gerçekleşmesi beklenen işten çıkarmalar, 15 Mayıs’ta başlayacak. Bu sürecin 9 Ağustosa kadar süreceği ve tamamlanacağı düşünülüyor.

Teknoloji dünyasında işten çıkarma olayları devam ediyor. Bu kez de iş ağı oluşturma, çalışan ve iş bulma alanlarında dünyanın en popüler platformlarından birisi olan LinkedIn’den geldi. Çin’de 716 kişiyi çıkaracağını ve Çin’deki InCareer uygulamasını da tamamen kapatacağını duyurdu.

Şirketin CEO’luğunu yapan Ryan Roslansky çalışanlarına karşı yazdığı e-postada işten çıkarma nedenini belirtirken yoğun rekabet ve zorlu bir makroekonomik-k ortamını gösterdi.Şirketi belirsiz ekonomik koşullar karşısında şirketi  çevik halde olmasına ve daha esnek bir yapıya girmek istediklerini de ekledi. 

Ürün ve mühendislik ekibinin şirketin teknolojik yol haritasından sorumlu olacağı konusuna değinirken, iş üretkenliği ekibinin ise aşamalı olarak kullanımının kaldırılacağını söyledi. Kademeli olarak gerçekleşecek olan işten çıkarmanın 15 Mayıs itibari ile başlayacağını ve sürecin 9 Ağustos’ta tamamlanacağı bilgiler arasında yer alıyor. LinkedIn’in dünya genelinde 20 bin çalışanının da bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar devam ediyor

Teknoloji şirketleri 2022’nin başından itibaren 300 binden fazla kişiyi  işten çıkarmaları gerçekleşti. Bu şirketler arasında Microsoft, Alphabet, Spotify, Apple, Amazon, PayPal, Google gibi önemi büyük olan teknoloji şirketleri yer alıyor.  Pek çok kişinin 2023 yılında da işlerin benzer adımlarla ilerleyeceğini ve daha fazla işten çıkarmalarında gerçekleşebileceğini söyledi. Dünya genelinde artışta olan enflasyon ve olası resesyon endişesi teknoloji şirketlerini de büyük ölçüde etkiledi.

Sektörden gelen işten çıkarma haberleri ile endişeler de artmaya başladı. Geçtiğimiz Nisan ayında Meta, bir kez daha binlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlandığını belirten haberler gündeme geldi. Toplu olarak gerçekleşen işten çıkarmalarla 4 bin kişiyi etkileyebileceği de kaydedildi. Pek çok kişi Facebook uygulamada ve Reality Labs’de çalışan ekiplerin işten çıkarma süreçlerinden etkileneceği de öne sürüldü. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir