Sony’nin merakla beklenen Sony Xperia 5 IV modeli için resmi tanıtım yapıldı. Telefon yüksek batarya kapasitesi ve kamera özellikleri ile dikkat çekti.

Geçtiğimiz dönemlerde pek çok farklı özelliği ile sızdırılan Sony Xperia 5 IV modeli için resmi tanıtım gerçekleştirildi. Serinin önceki modelleriyle benzer bir tasarımın tercih edildiği yeni modelde 6.1 inçlik ekran kullanılıyor. Selfie kamerasının üst çerçevede gizlenmesi ile farklı bir tasarımın tercih edildiği Sony Xperia 5 IV’de 120 ekran yenileme hızı ve 1080 x 2520 piksel çözünürlüğe sahip bir OLED ekran bulunuyor. 30W PD Şarj cihazı ile hızlı şarjın desteklendiği telefonda 30 dakika içerisinde yüzde 50 doluluk oranına ulaşılabiliyor.

Sony Xperia ACE 3 tasarım ve özellik detayları

Sony Xperia 5 IV özellikleri neler?

Sony Xperia 5 IV

Telefonda en çok dikkat çeken detaylar kameralarda. 3 kamera arkada kullanırken 1 kamera selfie kamerası olarak önde yer alıyor. Arka kameralarda ise 12 megapiksel 24 mm geniş açı kamera,12 megapiksel 16 mm ultra geniş açı kamera ve 12 megapiksel 60 mm telefoto kamera bulunuyor. Yüksek çözünürlük destekli 3 kamerası ile performansı artırmak isteyen Sony, üstelik tüm kameralarda yüksek performanslı otomatik netleme özelliğini sunuyor.

4K video çekim yapılabilecek kapasitede olan kameralarla kullanıcıların beklentilerini karşılayacak bir deneyim elde edilebilir. Arka kameralardaki güçlü seçimlerin yanı sıra ön kamerada 13 megapiksel sensöre yer verilmiş. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olan telefon asıl gücünü ise Snapdragon 8 Gen 1 işlemciden alıyor.

Sony Xperia 5 IV Türkiye’de satılacak mı?

Sony Xperia 5 IV

Tanıtımda telefonun satış pazarları ile ilgili resmi açıklamalar da yapıldı. Buna göre telefon Türkiye’de satılmayacak ve Avrupa’da 1049 Euro’dan alıcı bulacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir