48 megapiksel 3’lü arka kamera kurulumu ile desteklenen Techno Spark 8 Pro modeli tanıtılarak piyasaya sürüldü. Türkiye’de de son yıllarda önemli bir yatırım yaparak dikkat çekmeye başlayan Techno, orta sınıf modeli ile daha güçlü bir seçenek sunmaya başladı. Geçtiğimiz gün itibarıyla yapılan resmi ile lansmanda Techno Spark 8 Pro adı verilen yeni akıllı telefon tanıtıldı. Helio G85 işlemci ile desteklenen telefonda üçlü arka kamera kurulumu ise dikkat çekiyor. 

Techno Spark 8 Pro özellikleri neler?

Telefonda 6.8 inç Full HD+ ekrana sahip. Yüksek çözünürlük, sektördeki akıllı telefonların büyük kısmı ile hemen hemen aynı. LCD bir ekranın kullanıldığı telefonda 60 Hz. yenileme hızının olması ise ekran özelliklerinde biraz düşük seviyede kalındığını gösteriyor. Delikli bir selfie kamerasına sahip olan cihazda 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı kullanılıyor.

Techno Spark 8 Pro işlemcisi kaç çekirdekli?

Telefonda kullanılan Helio G85 işlemci ise 8 çekirdekten oluşuyor. 2.0 GHz saat hızına sahip iki ARM Cortex-A75 çekirdeğine ve 1.8 GHz saat hızına sahip altı ARM Cortex-A55 ile iyi bir performans sunabilecek olan telefonda Android 11 işletim sistemi kullanılıyor. 11. versiyon ile kutudan çıkacak olan telefon aynı zamanda Android 12 güncellemesini de alacak.  Ancak tanıtımda Android 12 güncellemesine dair detaylar ve net bir tarih paylaşılmadı.

Tecno Spark 8 Pro

Telefonun batarya bölümünde ise 5000 mAh kapasiteli büyük batarya dikkat çekici. 33W hızlı şarj desteğinin olması ise telefonun günlük kullanımlar için ideal durumda olduğunu gösteriyor. Ana kamera ise 48 megapiksel kamera f/1.79 diyafram açıklığına sahip. 2 MP kamera ve AI lens Ile desteklenen ana kamera, böylece farklı modları ve düşük ışık seçeneklerinde de yeterli performans sunabilecek kapasitede. Telefonun önünde ise sadece 8 megapiksellik bir selfie kamerası bulunuyor. Cihazın bağlantı noktaları ve diğer özellikleri ise şöyle; çift SIM desteği, Wi-Fi, 4G, Bluetooth 5, GPS, OTG, FM radyo ve 3,5 mm ses jakı.

Techno Spark 8 Pro fiyatı ne kadar?

Telefon 197 dolarlık etiket fiyatı ile satışa çıkacak. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir