400 milyon Twitter kullanıcısına ait olan önemli kişisel verilerin satışa çıktığı söylendi. Kişilerin telefon numaraları ve e-posta gibi çeşitli verilerinin satışa çıkarıldığı duyuruldu. Donald Trump Jr ve Vitalik Buterin gibi önemli isimlerinde yer aldığı kişilerin yer aldığı bir grup için Elon Musk’a teklif yapıldığı bildirildi. 

Dünyanın en popüler mikroblog platformlarından biri olan Twitter ile ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu bu iddiaya göre bir grup bilgisayar korsanı, 500 milyon kişiye ait kişisel verilerin yer aldığı bir veritabanı satışa çıktı. Twitter’ın 450 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğu düşünüldüğünde bu rakam oldukça dikkat çekicidir. Siber saldırılar konusunda araştırma yapan Hudson Rock’ın söz konusu bu veritabanı, Twitter platformunun ve hatta dünyanın en önemli isimlerinden bazı kişilerin de bilgilerini de içeriyor. Bu kişiler arasında Donald Trump Jr., Kevin O’Leary ve Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ile ABD devlet dairelerine ait olduğu düşünülen pek çok bilgi yer alıyor. 

Veriler, 2022’de ele geçirilmiş

400 milyon Twitter kullanıcısına ait olduğu düşünülen verileri satmaya çalışan bilgisayar korsanları, kullanıcıları forumda dikkat çekici ifadeler kullandı. Söz konusu bu verileri 2022’nin ilk aylarında, Twitter’daki bir güvenlik açığından faydalanarak ele geçirdiklerini bildirdi. Aynı zamanda bu verilerin Twitter’ın sahibi Elon Musk tarafından satın alınması için iletişim kurulduğu bildirildi. 

276 milyon dolar talep edildi

Bir hacker forumunda satışa çıkan veriler için Elon Musk’a özel bir teklif yapıldı. Hacker veya hacker grubu, söz konusu bu verilerin farklı kişilerin eline geçmemesi için Elon Musk’a 276 milyon dolar istediğini belirtti. 

Bilgilerin doğru olduğu tespit edildi

DeFiYield adlı bir şirket, sızdırılan bilgiler ile ilgili araştırma yaptı. Konuyla ilgili yapılan araştırmalara göre dikkat çekici bir detay öğrenildi. Öyle ki söz konusu bu veriler doğrudur. Bu durumda sadece Twitter kullanıcılarının değil, tüm internet kullanıcılarının verilerinin risk altında olduğunu belirtmek gerekir. Kişilere ait olduğu tespit edilen bu kişisel veriler arasında kişilerin cep telefonu numaraları ve e-posta adresleri bilgisi yer alıyor. 

Twitter, her geçen gün YouTube’a benziyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir