Microsoft’un 3D Movie Maker animasyon programı yıllar sonra geri döndü. Windows 95’te reklamı yapılan uygulamayı hemen indirebilirsiniz. İşte detaylar:

Microsoft’un 90’lı yıllarda denediği uygulama konseptlerinden biri olan 3D Movie Maker geri geliyor. İlk olarak 1995 yılında piyasaya sürülen animasyon programı, 27 yıl sonra açık kaynak olarak kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

2021’de Kullanılabilecek En İyi Online 10 Video Düzenleme Programı

Microsoft’un üç boyutlu render yeteneklerini sergilemek için Windows 95’e kullanıcılara sunduğu 3D Movie Maker uygulaması kullanıcıların karakterleri, metinleri, müzikleri ve özel efektleri önceden tanımlanmış ortamlara yerleştirerek kısa filmler oluşturmasına imkan tanıyordu. Uzun bir süre önce uygulamanın fişini çeken Microsoft yöneticileri, geçtiğimiz gün 1995’ten kalma bu programı yeniden erişime açma kararı aldı.

1995’ten kalma 3D Movie Maker açık kaynakla geri geldi

ABD merkezli yazılım devinin 1995 senesinde Microsoft Kids bölümü tarafından geliştirilen 3D Movie Maker uygulaması geçtiğimiz gün yeniden erişime açıldı. Bir süredir bu uygulamanın yeniden açılması için taleplerini Twitter’dan yazan kullanıcılar, sonunda seslerini Microsoft yöneticilerine duyurmayı başarmış gibi görünüyor. Aslına bakarsanız şirketin bu ısrarı kırmaması da son dönemlerde kullanıcı geri bildirimlerini ve istekleriniz göz önünde bulundurduğunu gösteren bir karar.

Microsoft animasyon uygulaması; ses klipleri, 3B karakter modelleri, önceden oluşturulmuş arka planlar ve kısa müzik kliplerinden oluşan bir kitaplık yer alıyordu. Böylece her yaştan kullanıcının kendi animasyon filmlerini oluşturmasına olanak tanır. Saniyede 6 ila 8 kare hızında 3 boyutlu animasyon filmler oluşturmanıza olanak sağlayan uygulaması, herkesin bilgisayarında bir Oyuncak Hikayesi oluşturmasına olanak tanır.

Microsoft’un belirttiği gibi, programı Windows 10 veya Windows 11’de uyumluluk sorunları riski olmadan çalıştırmak mümkündür. Ek olarak, 3D Movie Maker’ın kaynak kodu GitHub’da herkese açıktır.

Ancak Microsoft’un bazı uyarılar yayınladığını da unutmamak gerekiyor. Yazılım devi, bu açık kaynak projesinin modern donanım/yazılımlarla tam olarak çalışmayabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca geliştiricileri kodu gerektiği gibi güncellemeye teşvik ediyor.

Peki siz yıllar sonra kullanıcılara açılan 3D Movie Maker hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir