Çinli teknoloji şirketi OPPO tarafından geliştirilen yeni nesil 240W SuperVooc hızlı şarj teknolojisinin detayları ortaya çıktı. Özellikle akıllı telefonlarda yer alan hızlı şarj teknolojisi oldukça önemli kriterlerden biri haline gelmiş durumda. OPPO’nun geliştirmiş olduğu yeni 240W SuperVooc hızlı şarj teknolojisi ise ilk defa geçtiğimiz MWC22 etkinliğinde lanse edilmişti. Sadece 9 dakikada 0’dan 100’e tam dolum gerçekleştirebilen bu ürün, gerek dünya gerekse ülkemizde oldukça dikkat çekeceğe benziyor. Ürün oldukça hızlı bir şarj teknolojisine sahip olsa da, bu noktada pil ömrüne edeceği etki merak konusu oluyor. Öyle ki Samsung ve Apple gibi markaların 20-30W seviyelerinde cihazları bulunurken, OPPO gibi Çinli üreticilerden üst seviye şarj teknolojileri görmeye devam ediyoruz.

OPPO 240W hızlı şarj teknoloji ortaya çıktı

3

Birçok akıllı telefon üreticisi 30-40W seviyelerinde teknolojiler sunarken, OPPO ve IQOO gibi markalar bu çıtayı oldukça yükseltmeye devam ediyor. Bu kapsamda 200W seviyelerinde hızlı şarj görmeye başlamış durumdayız. OPPO’nun geliştirmiş olduğu yeni 240W adaptörü ile 4500 mAh boyuta sahip bir pilin tam dolum süresi tam 9 dakikada gerçekleşebiliyor. Hemen arkasında ise IQOO markasının 12 dakikada dolum yapabilen 200W’lık adaptörü bulunuyor.

Bu durumun pil ömrüne nasıl bir etki edeceği oldukça merak ediliyor. Ancak OPPO tarafından konu hakkında açıklama yapılmış durumda. Söz konusu lityum pilin 800 şarj döngüsünden sonra yüzde 80 kapasiteye düştüğünü ancak bu döngünün 1600’e çıkarıldığı ifade ediliyor. Konu hakkında OPPO şunları ifade ediyor.

2014 yılında OPPO SuperVooc’un piyasaya sürülmesinden bu yana şirket, hızlı şarj teknolojisinde sektörün liderlerden biri oldu. Aralık 2021 itibariyle dünya çapında 220 milyondan fazla kullanıcı OPPO’nun sunduğu verimli ve güvenli hızlı şarjı kullandı.

Şarj teknolojisinin lideri olarak OPPO, hızlı şarjın gelecekteki gelişiminin yalnızca yüksek güçte durmayacağını biliyor. Güvenlik, taşınabilirlik, uyumluluk ve pil ömrü gibi hususları da göz önünde bulundurması gerekiyor.

Bu nedenle OPPO, lityum pil teknolojilerinin gelecekteki sürdürülebilirliğine katkıda bulunurken akıllı telefonların kullanıcı deneyiminde tamamen devrim yaratmak için akıllı telefon şarj dünyasını yükseltmeye yönelik büyük adımlar atıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir