Bank for International Settlements Kıdemli Direktörü Benoit Coeur, kripto para birimleri ve merkezi olmayan finansal sistemler (DeFi) hakkında açıklamalarda bulundu. 2022’de kripto paralar için dünya çapında düzenleme yapılabilir.

Kure, kripto para birimleri ve DeFi’nin geleneksel finansal sistemleri tehdit ettiğini ve küresel düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Benoit Coeure, Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) üst düzey yöneticisidir. Sorumlulukları arasında merkez bankalarının birbirleriyle çalışmalarını koordine etmesini sağlamak ve bir ülkeden diğerine havaleleri denetlemek yer almaktadır. Kripto para birimi ve merkezi olmayan finansal sistemler (DeFi) ile ilgilenmektedir. Coeure, kripto para birimleri üzerine küresel araştırmaların 2022 yılında yapılabileceğini belirtti.

Benoit Coeure’nin açıklamasına göre kripto para, son yıllarda göz ardı edilemeyecek bir seviyeye yükseldi. BIS yöneticisi, farklı amaçlara hizmet eden kripto para birimlerinin birçok alanda ana akım haline geldiğini belirterek, DeFi’nin her eyalette bir “uyandırma servisi” haline geldiğini belirtti.

Kripto paralar için küresel çapta çalışmalar yapılacak

BIS yöneticileri, kripto para birimleri için DeFi’nin geleneksel finansal sistemi tehdit ettiğini söyledi. Ayrıca, bu sistemler insanların her şeyi yapması için yeni yollar yaratıyor. Benoit Coeure, düzenleyicilerin artık kayıtsız kalamayacağını ve gelecek yıl küresel denetimin olabileceğini söyledi. Financial Times’ın geleneksel finans savunucularına göre, kripto para dünyasının radikal düzenlemesinden hala birkaç yıl uzaktayız.

Kripto para birimleri yükselişe geçti!

Benoit Coeure, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Çin ve Avrupa Birliği gibi büyük güçlerin tek başına hareket etmesinin yanlış olduğuna inanıyor. Ona göre, yukarıda belirtilen ülkelerin kripto para piyasasındaki bireysel eylemleri, tutarsız küresel düzenlemelere yol açacaktır.

Açıkçası, Coeure’nin açıklaması sadece göz korkutucu (veya iyi bilinen kripto para birimi nedeniyle FOMO’yu yayıyor). Bitcoin şortları rekor kırdığında hemen bu tür olumsuz açıklamalar ve haberlerle karşı karşıya kalacağız. Şimdiye kadar bu tür yüzlerce açıklama yapılmış olsa da Bitcoin hala dimdik ayakta ve dünya çapında yayılmaya devam ediyor…

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir