BTM (Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi) girişimi EXAR, 2024 yılının yatırım alan ilk girişimi oldu. 2.4 milyon dolar değerinde yatırım aldı. EXAR’a yatırım yapan isimler Actonn VC, Ozan Kozan ve Soner Babüroğlu oldu. Yatırım, EXAR’ın Ar-Ge faaliyetlerini güçlendirmek ve yurt dışı pazarlarında büyümek amaçlı kullanılacağı belirtildi.

EXAR, sanal fabrika turları, uzaktan yönetilebilen teknik/mekanik operasyonlar, CAD (bilgisayar destekli grafik tasarım) senkronizasyonlu sanal ürün deneyimleme araçlarından artırılmış gerçeklik destekli görsel simülasyonları yer alıyor. Sanal gerçeklikle sınırlı kalmayan EXAR yapay zeka odaklı çözümler de sunuyor. 

EXAR; AR (artırılmış gerçeklik),  VR (sanal gerçeklik) ve XR (genişletilmiş gerçeklik) teknolojilerine ek olarak, yapay zeka entegrasyonları, nesnelerin interneti (IoT), bulut sistemleri teknolojilerini geliştirerek ve tüm bu teknolojilerin yatay ve dikey olarak birbirleriyle koordineli çalışabileceğini, teknolojik ekosistemler kurarak firmalara, geleceği bugünden yakalama fırsatı sunan 360 derece çözümler sunmaya hazırlanıyor.

Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik
Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik

EXAR Kurucu Ortağı Hasan Koyuncu’dan Açıklamalar

EXAR kurucu ortağı Hasan Koyuncu alınan yatırımın, “Exar’ın Ar-Ge faaliyetlerini güçlendirmek ve yurt dışı pazarlarında büyümek amacıyla ve inovasyon/teknolojik gelişmelerle rekabet avantajımızı artırmak için Ar-Ge projelerine yönlendirilecek ve aynı zamanda uluslararası pazarlarda da varlığımızı güçlendirmek için pazar geliştirme faaliyetlerine harcanacaktır” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir