Tamamen elektrikli  ve dokuzuncu nesil olan Volkswagen Golf model öncesi, son güncelleme olan Golf Mk8.5, iç ve dış tasarımındaki düzenlemeler,  ChatGPT entegrasyonu gibi yeniliklerle beraber piyasaya sürüldü.

Son günlerde merak uyandıran paylaşımlarıyla karşımıza çıkan 2024 model Volkswagen Golf (MK8.5) kısa süre önce resmi bir video ile tanıtıldı. Dış tasarımında değişiklikler yapılan popüler hatchback modelde, yeni multimedya sistemi ve ChatGPT entegrasyonu gibi yeni nesil özellikler de bulunuyor.

2024 model Volkswagen Golf, yeni hangi özellikleri sunuyor?

2024 Volkswagen Golf’ün dış tasarımında LED farlardaki ışık imzasının yenilenmiş olduğunu görüyoruz. Matrix LED farların da opsiyon listesinde yer aldığı  Golf’ün arkasında da yeniden tasarlanan tampon ve yeni görünüme sahip LED stop lambaları göze çarpıyor.

2024 model Volkswagen Golf, yeni hangi özellikleri sunuyor?
2024 model Volkswagen Golf, yeni hangi özellikleri sunuyor?

Güncellenen görünümüyle Volkswagen Golf’ün dört farklı renk seçeneği bulunuyor. Sırasıyla: Crystal Ice Blue, Anemone Blue, Oyster Silver ve Grenadilla Black. Bunun yanı sıra 16 ila 19 inç arasında değişen beş farklı jant versiyonu da bulunuyor. Golf, Life, Style, R-Line, GTE ve GTI olmak üzere farklı farklı versiyonlarla satımı devam edecek olan modelin Style üzerindeki tüm versiyonlarında siyah tavan seçeneği bulunmaktadır.

Volkswagen Golf’ün iç mekanına baktığımızda direksiyon simidi üzerinde önceleri kullanıcıların beğenisinden geçemeyen dokunmatik kontrollerden vazgeçildiğini görmekteyiz. Buna ek olarak kompakt modelde 10.4 inç veya 12.9 inç dokunmatik ekranlar üzerinden kontrol edilen yeni nesil multimedya sistemi görev yapıyor. Ayrıca, merkez ekranın  hemen altında yer alan klima ve ses ayarının yapılabildiği dokunmatik alan artık aydınlatılmış ve daha hızlı tepki veren bir yazılımla yenilenmiş olarak karşımıza çıkıyor.

2024 Model 9. Nesil Volkswagen Golf tanıtım videosu

Golf’ün multimedya sisteminde ChatGPT temelli yeni bir sesli asistan bulunuyor. Bu asistan ile klima, telefon, navigasyon ve internet erişimi gibi çeşitli fonksiyonlar kontrol edilebiliyor. Yenilenen Golf ayrıca Volswagen’in 360 derece görüş sistemi, Park Assist Plus ve Park Assist Pro özelliklerini ilk kez opsiyon olarak sunuyor. Bu da kompakt hacthback’in akıllı telefon vasıtasıyla uzaktan park edilebildiği anlamına geliyor. Golf’ün Avrupa satışlarına bahar aylarında başlanacak. Ancak fiyat bilgisi ise henüz açıklama yapılmadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir