2023 yılına geri sayım başladı. Peki oyun sektörünü 2023 yılında neler bekliyor? İşte oyun sektörü için 2023 öngörüleri!

Gelişen teknolojinin etkileri tüm sektörlere yansıyor, bunlardan birisi de şüphesiz oyun sektörü. Teknolojinin gelişmesiyle orantılı olarak oyun sektörü de her geçen yıl gelişiyor ve büyüyor. Önceden belirli gruplara hitap eden oyun sektörü artık daha geniş gruplara hitap eden çok çeşitli oyunlarla 7’den 70’e herkesin kendine göre bir oyun bulmasına imkan sağlıyor ve neredeyse her insan tarafından oynanıyor. 

Günümüzde dünya çapında milyonlarca dolarlık bir pazara sahip olan bu sektörün 2023 yılında da büyümesi ve gelişmesi devam edecek.Bu büyüme ve gelişme oyunlara olduğu gibi yardımcı araçlardan olan oyun konsollarına da yansıyor. İşte 2023 yılı için oyun sektöründe beklenen gelişmeler!

2023 yili oyun sektorunu nasil sekillendirecek

Bulut Oyun Pazarı Popülerliğini Artıracak 

İnternet hızlarındaki artışla beraber oyun sektörü yönünü bulut oyun pazarına doğru çevirmeye başladı. Kullanıcının tek tıkla oyuna girmesini sağlayan ve video oyunlarını doğrudan uzak sunucular üzerinden çalıştıran sunucular en çok da iyi bir sisteme sahip olmayan oyuncuların gözdesi olmakta. Artan kullanıcı sayısı bulut tabanlı oyunların oyun sektöründe ilerleyen yıllarda popülerliğinin artacağını destekler nitelikte.

Mobil Oyun Pazarı Büyüyecek

Mobil oyun pazarı hem konsol oyunlarını hem de bilgisayar oyunlarını geride bırakarak zirveye yerleşmiş durumda. Mobil oyunları bu denli popüler yapan herkesin telefonlarından çok kolay bir şekilde mobil oyunlara erişiyor olması. İlerleyen yıllarda da bu pazarın gelişmeye devam edeceği çok net görülüyor.

Kripto Paralar Oyun Sektörüne de Dâhil Olacak

Gelişen teknoloji kağıt paraları her alanda rafa kaldırıyor ve kripto paralar pek çok alana dahil oduğu gibi oyun sektörüne de dahil olmaktadır. Gelecek yıllarda oyun sektöründe de yeni ödeme yöntemleri olarak ve oyun içi alışverişler de kripto paraların büyük ölçüde yer alacağı öngörülüyor.

Donanım ve Tasarım Birbiriyle Yarışacak

Oyun sektöründe maksimum performans her saniyenin değerli olmasından dolayı çok önemli. Bunun için tabii ki yeni nesil donanımların kullanılması gerekiyor. Gelişen teknolojiye ayak uyduran oyunlar en yeni donanımlara ihtiyaç duyuyor buda oyun bilgisayarlarına olan ihtiyacı gösteriyor ancak oyuncular bir oyun bilgisayarından sadece yüksek performans beklemiyor. Oyuncular yeni nesil donanımlara sahip bu bilgisayarların tasarımına da fazlasıyla önem veriyor. Yeni nesil donanımlara sahip, konforun şık tasarımlarla bütünleştiği bilgisayarlar kullanıcıları cezbediyor. İlerleyen yıllarda da performansın şıklıkla olan yarışına şahit olacağa benziyor..

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir