Sensor Tower araştırmasına göre Play Store, mobil uygulamalara yapılan tüketici harcamalarında App Store’un gerisinde kalıyor. Bununla birlikte en çok indirilen uygulamalarda açıklandı.

Araştırma şirketi Sensor Tower, 2022’nin ilk çeyreği için “Küresel Gelir ve Yazılım İndirmeleri” raporunu yayınladı. Bu dönemde Google Play Store ve App Store’dan elde edilen toplam gelir ortaya çıktı.

Uygulama satın alma, ücretli uygulamalar ve mobil aboneliklere yapılan tüketici harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre %0,6’lık hafif bir artışla 32,5 milyar doları buldu. Aylık aktif kullanıcı bazında en çok kullanılan programların “tıbbi” kategorisine ait olduğu kaydedildi.

Navigasyon ve Seyahat kategorisine ilgi arttı

Tıbbi uygulama kullanımı yıllık yüzde 102 oranında artarken, Navigasyon ve Seyahat kategorisindeki uygulamalar sırasıyla yüzde 24 ve yüzde 19 arttı. Bunu yüzde 15 ile ticaret, yüzde 14 ile alışveriş ve yüzde 13 ile finans takip ediyor. Öte yandan, eğitim uygulamaları %13 büyüyerek son sırayı aldı.

Bu yılın en çok indirilen uygulamaları açıklandı

App Store, Google Play Store’u geride bıraktı

Sensor Tower’a göre, Apple’ın tüketici harcamaları (uygulama içi satın almalar, abonelikler ve ücretli uygulamalar) geçen yılın aynı döneminde App Store’a kıyasla 20,6 milyar dolardı. Bu yıl ise yüzde 5,8 artarak 21 21,8 milyara ulaştı.

1 1627856622 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2

Android ekosistemi için App Store kan kaybetti. Google Play Store, 2021’in ilk çeyreğinde 11,7 milyar dolar tüketici harcaması geliri sağlarken, bu yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 düşüşle 10.7 milyar dolar kazandı.

En çok indirilen uygulamalar arasında ilk sırada TikTok

TikTok’un Çince versiyonu dünyanın, en çok satan uygulama unvanını koruyor. Sosyal ağ, tüketiciler tarafından bu çeyrekte hem Play Store hem de App Store’da 821 milyon dolar harcanacağını tahmin ediyor. Ayrıca Google Play’de yaklaşık 250 milyon dolarla 1. sırayı alan Google One platformunun arkasında ikinci sırada yer alıyor.

App Store ve Google Play Store’daki ilk indirmeler 2022’nin ilk çeyreğinde yıllık %1.1 artarak 36.8 milyar dolara ulaştı. Her iki platform da aşağı yukarı aynı büyümeyi gösterirken; Apple’ın payı yıllık %1,2 artışla 8,5 milyara, Google’ın payı ise %1,1 artışla 28,3 milyara ulaştı.

2 21

2021 yılında Google Play’de en çok indirilen uygulama Facebook olurken, son çeyrekte Instagram 125,8 farkla bu unvanı aldı. App Store’da ilk 5’te TikTok, YouTube, WhatsApp, Instagram ve Facebook; Instagram, Facebook, TikTok, Shopee ve WhatsApp, Google Play Store’da ilk 5 arasında yer alıyor.

Peki sizin bu istatistikler karşısında görüşleriniz neler?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir