Günümüz dünyasında akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu nedenle de her şeyi telefonlar üzerinden yapar hale geldik. Her yaştan milyonlarca insan tarafından kullanılan ve hayatı kolaylaştıran akıllı telefonlar, uygulamalar sayesinde her işlemi yapmanızı sağlar. Online toplantılar yapmaktan alışveriş yapmaya, fotoğraf veya video düzenlemeden notlar oluşturmaya, sosyalleşmeden hayat içi çözümlere kadar uzanan bu uygulamalar isteklere göre sürekli geliştirilmeye devam ediyor. Peki, bu kadar çok uygulama arasından gerçekten işinize yarayacak ve gerekli olanları nasıl ayırt edebilirsiniz? Şimdi gelin her telefonda olması gereken trend mobil uygulamalara birlikte bakalım.

Telefonunuzda olması gereken mobil uygulamalar

Her bir uygulama geliştirici, uygulamasını Play Store ve App Store üzerinden kullanıcılar sunduktan sonra geri dönüşlere göre güncelleyerek geliştirmeye devam ediyor. Haliyle bu kadar çok uygulama arasından hangilerini indirmek gerek veya hangisi daha kullanışlı bilmekte günden güne zorlaşıyor. Kafa karışıklığını en aza indirgemek için size faydalı olacak uygulamalardan bazılarını sizin için anlatacağız.

1-) Bundle

2022 yilinda sahip olmaniz gereken en iyi 7 mobil uygulama 1

Birçok haber sitesi ve uygulaması arasından öne çıkan Bundle, belirlediğiniz çeşitli kategoriler arasından son dakika haberleri takip etmenizi sağlayan bir uygulamadır. Özellikle ülke seçimi ve kategori seçimi sayesinde öne çıkan uygulama ile güncel haberlere anında ulaşabilirsiniz. Ayrıca bildirimlere izin vererek anlık olarak da gelen haberleri takip etmeniz mümkündür. Arama kısmına girdiğiniz anahtar kelime ile ilgili her türlü haberi sunan uygulamada çıkan haberi o an okumayacaksanız, daha sonra okumak için kaydedebilirsiniz.

2-) ÇiçekSepeti

2022 yilinda sahip olmaniz gereken en iyi 7 mobil uygulama 2

Günümüzde online alışveriş hayatın olmazsa olmazları arasına çoktan girdi. Artık birçok ürünü daha uygun fiyatlarla mobil uygulamalar üzerinden alabiliyoruz. Trendyol, Hepsiburada, N11 gibi birçok alışveriş uygulamasından ayrışan ve ekstra özellikler sunarak size farklı bir alışveriş deneyimi vadeden ÇiçekSepeti mobil uygulamasını telefonunuza hala indirmediyseniz, indirmenizi tavsiye ederiz. İndirim kuponları, favorilediğiniz ürünler hakkında anlık indirim bildirimi, özel gün hatırlatıcı, koleksiyon oluşturma, hediyelik ve çiçekte milyonlarca çeşit dışında Extra ile milyonlarca farklı ürün uygulamada sizi bekleyen başlıca özellikler… İndirimli fiyatlarla alışveriş yapmak için ÇiçekSepeti indirin, fırsatları kaçırmayın!

3-) Soundcloud

2022 yilinda sahip olmaniz gereken en iyi 7 mobil uygulama 3

Müzik uygulaması denildiğinde herkesin aklına ilk olarak Spotify veya Youtube Music gelse de bu uygulamaları tüm özellikleriyle kullanmak için ücret ödemeniz gerekmektedir. Ücretsiz olarak kullandığınızda reklamlar başta olmak üzere birçok kısım sizin için can sıkıcı bir hal alabilir. Peki, tamamen ücretsiz olan bir uygulama yok mu? Tabii ki var; Soundcloud! İngiliz asıllı müzisyen Alexander Ljung ve arkadaşı Eric Wahlforss tarafından oluşturulan müzik paylaşım sitesi, sizlere 2. Nesil hizmet anlayışı sunarak ücretsiz olarak müzik indirmenizi ve bu müzikleri cihazlarınıza yükleyebilmenizi sağlar. 1 milyonu aşkın üyesi ile yüzlerce müziği sizler için en yüksek kalitede sunan uygulama, birçok ses formatını da desteklemektedir. Bu sayede aradığınız her müziğin farklı formatlarını kaliteli bir şekilde bulabilirsiniz.

4-) Uber

Büyükşehirlerde yaşanan en önemli sorunların başında ulaşım gelmektedir. Şehirde bazen bir yere giderken taksi bulmak oldukça zor bir hale gelir. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve daha iyi bir yolculuk deneyimi sunmak için ortaya çıkan Uber, akıllı telefonunuza indirdiğiniz uygulama sayesinde araç bulmanızı sağlar. Uygulamayı indirdikten sonra çağrınız üzerine gitmek istediğiniz konuma götürmek üzere istediğiniz tarzda araç yönlendiren uygulamada Uber Taksi, Uber XL ve Uber Black olmak üzere üç farklı araç tipi bulunmaktadır. Bu araç tiplerinden sizin için uygun olanı seçtikten sonra nereye gideceğinizi seçmeniz sonucunda ne kadar ücret ödeyeceğiniz ve tahmini ne kadar sürede varış noktasında olacağınızı görebilirsiniz.

5-) e-Devlet Kapısı / MHRS

2022 yilinda sahip olmaniz gereken en iyi 7 mobil uygulama 5

Resmi belgelerin takibini yapmak ve diğer tüm resmi işlemleri gerçekleştirebilmek için kullanılan e-Devlet Kapısı, www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan hizmetlere erişmenizi kolaylaştırmak için geliştirilmiştir. Uygulama üzerinden tüm bilgilere ulaşabilir, vergi ödemesi, askerlik işlemleri, SGK işlemleri gibi birçok işlemi rahatlıkla yapabilirsiniz. Ayrıca T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması da telefonunuzda bulunması gereken bir uygulamadır. Uygulama sayesinde hastane randevularınızı alabilir ve takibini yapabilirsiniz.

6-) Google Maps (Haritalar)

2022 yilinda sahip olmaniz gereken en iyi 7 mobil uygulama 6

Bilmediğiniz bir yere gitmek çoğu zaman sizin için içinden çıkılmaz bir karmaşaya dönüşebilir. Bu nedenle Google Maps, çoğu durumda hayat kurtarıcı olacaktır. Aracınızla, toplu taşıma ile veya yürüyerek bir yere gitmek istediğinizde uygulamaya gitmek istediğiniz adresi, şirketi veya kafenin ismini yazmanız yeterli. Sonrasında size verilen yönlendirmeleri takip ederek istediğiniz yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

7-) Netflix

2022 yilinda sahip olmaniz gereken en iyi 7 mobil uygulama 7

Dünyanın en çok bilinen online dizi-film izleme platformu olan Netflix, her nerede olursanız olun bir şeyler izlemek istediğinizde size milyonlarca seçenek sunan bir uygulamaya sahip. Yolculuk sırasında, evde veya herhangi bir mekanda dilediğiniz an istediğiniz her şeyi yüksek kalitede izleyebilirsiniz. Her ne kadar günümüzde BluTV, Disney Plus, HBO Max, Amazon Prime gibi rakipleri ortaya çıksa da hala en iyi seçenek Netflix gibi duruyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir