iPad Air 2022 yılında piyasaya sunulacak. Ancak yeni versiyonlarda sanıldığı gibi OLED ekran teknolojileri kullanılmayacak.

Apple bir sonraki iPad Air modelinde OLED ekran teknolojisine geçiş yapmayı planlıyordu. Ancak şirket cephesinden gelen son haberlerde, beklentilerin tamamen dışında yaşanan olaylar nedeniyle değişikliğinin yapılmayacağı ve cihazlarda aynı ekran yapısının korunacağı ortaya çıktı.

Ming-Chi Kuo tarafından yapılan paylaşımlar ile ortaya çıkarılan yeni duruma göre Apple’ın böyle bir değişiklik yapmasını gerektirecek en önemli etkenlerden bir tanesi maliyetlerinin yükselmesi oldu. Kalite, performans ve fiyat dengesini yakalayamayacak olan Apple, bu nedenle de 2022 yılında piyasaya sunulacak modeller için şu anda yeni düzenlemeyi iptal etmek durumunda kalmış. Uzun zamandan beri OLED ve LCD arasında yeni bir değişimin yaşanacağı haberleriyle gündeme gelen Apple, bu değişikliği her ne kadar istese de şartlarının uygun olmaması nedeniyle bu yıl gerçekleştiremeyecek.

OLED ekranlarda performans – maliyet uymadı

Cihazlarında yüksek bir fiyatlandırma olmasına karşın farklı bir fiyat performans üretimi bulunan Apple, OLED ekran panel fiyatlarının yükselmesiyle tüm hesaplamalarına ters bir durumun ortaya çıkmasına neden oldu.  Mevcut olumsuz tablo nedeniyle değişimde bir süre daha ara vermek durumunda kalan Apple, bir sonraki yıllarda piyasaya sunacağı modellerde OLED panellerine geçiş yapacak.

Önümüzdeki yıl daha iyi bir ekran kalitesi yaşayacağını düşünerek yeni modeli satın almayı düşünen milyonlarca kişi için mevcut gelişme beklentileri boşa çıkardı. OLED paneller geleneksel panellere göre çok daha yüksek renk doygunluğuna ve seçeneğine sahip. Kullanıcılar yeni bir teknoloji satın alımı sırasında OLED panelleri çok daha fazla tercih ediyor ve ön planda tutuyor. Teknolojilerinde böyle bir değişikliğe yer vererek yeni modellerinin satışını arttırmayı planlasa da mevcut sektörel olumsuzluklar, şu anda değişim için uygun bir ortamın olmadığını gösteriyor.

Mini LED için daha çok yıl gerekecek!

Apple’ın Mini LED olarak adlandırılan yeni teknolojiye geçiş yapması da bekleniyor. Ancak çok daha yüksek fiyatlara sahip olan bu yeni teknolojilere mevcut sektörel durum nedeniyle geçilmesi ve kısa vadede kullanılması pek mümkün görünmüyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir