Android uygulamaları, mobil cihazların Pazar boyutu kapsamında %90’ını kapsıyor. Android’in rekabetçi akıllı telefon işletim sistemi pazarda büyük bir gelir kapısı haline gelmiş durumda. Google’ın ve diğer servislerin Android uygulama mağazaları 3 milyar civarında kullanıcıya sahip durumda. Sadece akıllı telefonlar değil tabletler de dahil olmak üzere, Android uygulama geliştiricileri, uygulamalarını hatalardan arınmış bir şekilde tutmak zorundalar. Bu kapsamda ise Pazar taleplerine yönelik uygulamalarını sürekli olarak güncel tutmak zorundalar. Gelin şimdi 2022 yılında Android uygulaması için üzerinde durmanız gereken konu başlıkları ve yazılımlara göz atalım. Sizler için hem Android geliştirme araçları nelerdir hem de Android araçlar için uygulamalar önerilerini derledik.

Android geliştirme araçları nelerdir?

Android geliştirme araçları nelerdir?
Android geliştirme araçları nelerdir?

Blockchain teknolojisi

Blockchain teknolojisi bir Android uygulaması ile entegre edildiği zaman şeffaflığı ve güvenliği ön plana çıkmaktadır. Ayrıca finans dünyası, bankacılık ve kripto paralara yönelik birçok başarılı Android uygulama bulunmaktadır. Orta ve büyük ölçekli şirketlerin %84’ünden daha fazlası blockchain’den yararlanan servisleri kullanıcılara sunmaktadır.

Yapay zeka ve makine öğrenimi

Android araçlar için uygulamalar geliştirmek için pek çok farklı yol bulunuyor.
Android araçlar için uygulamalar geliştirmek için pek çok farklı yol bulunuyor.

Bulut tabanlı bilgi işlem ile şirketlere benzersiz bir işlem gücü getiren yapay zeka modelleri geliştirilmeye devam ediyor. Bu noktada yapay zeka, gerçek zamanlı etkinlikler oluşturarak akıllı telefonların ve tabletler hakkında doğru bilgileri sağlıyor. Makine öğrenimi ise insan taraflı yaklaşımlardan destek alarak, geliştirilmekte olan yeni makine araç takımları ve yazılımlar hakkında bilgi sunan entegrasyon hizmetidir. Modern yapay zekanın verimliliği %40 oranında artırılabileceğine rahat bir şekilde inanılmaktadır.

Giyilebilir cihazlar ve uygulamalar

Giyilebilir teknoloji cihazlar son zamanlarda Android pazarı için önemli bir hal almaya devam ederken, akıllı kol saati gibi entegre olan Android uygulamaları için faydalı özellikler sağlanmaktadır.

5G Teknolojisi

2022 icin en iyi android gelistirme araclari

5G teknolojisi sayesinde 10 ile 100 Gbps arasında maksimum hızlara sahip beşinci nesil kablosuz teknoloji bulunmaktadır. Mevcut olan 4G’den 10 kat daha hızlı olan bu teknoloji, mobil uygulamaların iyileştirilmesinde büyük bir rol oynamaktadır.

Flutter ile çoklu platform desteği

Google’ın çoklu platform desteği sunmuş olduğu Flutter ile hemen her cihazda tek bir kod çatısı altında uygulamalar geliştirmek mümkün olmaktadır. Bu teknoloji sayesinde uygulamanıza herhangi bir mobil cihaz üzerinden erişmeniz mümkün olmaktadır. Yeni programlama dilleri öğrenmeye veya yeni bir uygulamayı baştan kodlamaya gerek kalmadan hedeflediğiniz platformlar için uygulamanızı kolay bir şekilde geliştirebilirsiniz.

Katlanabilir telefonlara uygulama yapmak

2022 icin en iyi android gelistirme araclari

Yeni Android pazarının ürünlerinden olan katlanabilir akıllı telefonlar, son dönemde popüler olmaya başladılar. Bu teknoloji ile mobil geliştiriciler için yeni bir alan açılmış ve bu tarz cihazlara uygun uygulama desteği geliştirmek gerekmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir