Akıllı telefon pazarı 2021 yılı ile de hareketli geçecek gibi duruyor. Öyle ki tasarım noktasında katlanabilen, dönebilen ve genişleyen yeni akıllı telefonları pazarda göreceğiz. Sadece akıllı telefon pazarında değil normal cihazlar döneminde de Nokia şirketinden çeşitli modeller görmüştük. Yeni nesil bu dönemlerde şirketler yenilikçi farklı tasarımlar deneyerek rakiplerine fark atmak istiyor. Modeller birbirlerine performans noktasında benzer olsalar da, modellerin tasarım noktasında da birbirlerine oldukça benzediğini görüyoruz. Ancak 2020 ile beraber tasarımlar da zenginleşmeye başlarken şirketler hem gelişen teknoloji altyapısı ve yenilikler ile daha farklı tasarımlar sunmaya başladılar. Bu ilginçliklerden bazılarının ise 2021 yılında devam edeceğini göreceğiz.

2021 yılında da sürecek olan bu durumda en az dört farklı tasarım yapısına sahip model görmemiz bekleniyor. İlki standart tasarımlar olurken selfie kamerasının ekran altında olacak tam ekran cihazlarda görmemiz mümkün olacak.

Samsung Galaxy Z Fold 2
1 1606122734

Samsung ve Huawei şirketlerinin öncü olduğu katlanabilir modeller bu noktada yeni yılda Huawei Mate X serisinin ve Samsung Galaxy Z Fold serisinin devamını göreceğiz. Samsung’un en az üç katlanabilir ile pazarda olacağı bu piyasada, Xiaomi gibi isimlerinde giriş yapması bekleniyor. 2021 yılında bu kapsamda Çinli isimlerin bu alanda artması düşünülüyor.

LG Wing

2 1606122739

2021 yılında artması beklenen dönen ekranlı modeller de olması bekleniyor. Bu noktada LG bir adım atarken satışa sunduğu Wing modeli ile pazarda dikkatleri çekmişti. Bunun devamı olarak ise dönen ekranlı telefon yapısının mobil oyunlar noktasında dikkat çekmesi ve gelmesi düşünülüyor.

OPPO X 2021

3 1606122742

Yeni yılın dördüncü yapısı ile kıvrılabilir ekran ile genişleyen modeller olacak. Bu cihazlar noktasında LG ve OPPO cephesinden ilk hamlelerin olması bekleniyor. OPPO’nun X 2021 adlı modeli kısa süre önce ortaya çıkarken, kullanıcılara ilginç bir deneyim sunması bekleniyor. Kıvrılabilir bu modeller yana doğru genişleyebilecekler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir