Mobil cihaz kullanımının yaygınlaşması ve geliştiricilerin de teknolojinin en son olanakları kullanması ile eğlenceli olan PC oyunları aynı zamanda mobil dünyada da yerini almaya devam ediyor. Bu bağlamda Mashable, 2013 yılının en iyi mobil oyunları listesini yayınlayarak tüm dünya ile paylaştı.

Masaüstü ve konsol oyunlarından ziyade daha çok mobil odaklı oyunların yer aldığı listede 2013 yılının en iyi 10 mobil oyunu ise şu şekilde;

1- Plants vs Zombies 2

Plants vs Zombies serisinin ikinci versiyonu olan Plants vs Zombies 2’de yeni düşmanlar ile üç farklı zaman aralığındaki yeni zorluklar oyuncuları bekliyor. 

Android için Plants vs Zombies 2 indir

iOS için Plants vs Zombies 2 indir

2- Cut the Rope: Time Travel

Cut the Rope serisinin en son versiyonu olan oyunda ”On Nom” ismindeki karakterin şekere yeme huyunun devam ediyor olmasının yanı sıra oyuna eklenen yeni bir arkadaş ile Orta Çağ döneminde geçen hikaye konu edilmektedir. Ayrıca oyuncular çözülmesi gereken yeni fizik problemleri ile de karşılaşacaklar.

Android için Cut the Rope: Time Travel indir

iOS için Cut the Rope: Time Travel indir

3- Strata

Bulmaca türündeki oyunlara farklı bir yenilik getiren oyunda tuval üzerinde çeşitli renklere sahip çubukları kullanarak katmanları çözümlemeniz gerekiyor. Oyunda bulmacaları çözdükçe ilginç desenleri de ortaya çıkarabilirsiniz.

Android için Strata indir

iOS için Strata indir

4- Sorcery!

Sadece iOS için geliştirilmiş olan oyunda; Büyü temalı hikayesi ve canavarlar ile fantastik bir maceranın içerisinde savaşacak, yeni topraklar keşfederek yapılan büyüleri çözmek için çabalayacaksınız.

iOS için Sorcery! indir

5- Device 6

Yaratıcı hikaye temelli bir yapboz oyunu olarak beşinci sırada yer alan oyunda yoğun olarak metinlere yer verilmiş ve karışık yapbozlar aracılığı ile kendi stilinizi oluşturabilmeniz amaçlanmıştır. Oyunu gizemlere sahip interaktif bir roman gibi adlandırabiliriz.

iOS için Device 6 indir

6- Star Command

Uzay savaşlarını seven oyuncular için altıncı sırada yer alan bu oyunda farklı sınıflardan uzaylılar ile işbirliği yaparak dünyayı olası saldırılardan korumaya çalışacaksınız. Kolay modda başlamanızı tavsiye edeceğimiz oyunda farklı zorluk derecelerini de deneyebilirsiniz.

Android için Star Command indir

iOS için Star Command indir

7- rymdkapsel

Oldukça kapsamlı düşünülmüş bir stratejiye sahip olan oyunda kendinize ait uzay üssünü kurmak için kaynak yönetimi sağlamalı ve uzaylı saldırılarına karşı kendinizi korumalısınız. Hoş müzikleri ve minimal tasarımı ile oyun anlayışına farklı bir yaklaşık kazandıran rymdkapsel listede yedinci sırada..

Android için rymdkapsel indir

iOS için rymdkapsel indir

8- Deus Ex: The Fall

FPS türündeki oyuncuların beğenecekleri oyunda eski bir SAS askeri olan Ben Saxon’u yönetecek ve taktiksel bir şekilde ilerleyerek karşınıza çıkan düşman askerlerini yok etmeye çalışacaksınız.

iOS için Deus Ex: The Fall indir

9- Heads Up!

Cihazınızın harekete duyarlı özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayan bu oyun tabu benzeri olmasının yanı sıra arkadaşlarınız ile oynayabileceğiniz en eğlenceli oyunlar arasında yer alıyor.

Android için Heads Up! indir

iOS için Heads Up! indir

10- Ridiculous Fishing

Tamamen bağımlılık yaratacak olan oyunda cihazınızı hareket ettirerek suda mümkün olan en derine gitmeniz ve yakaladığınız balıkları havaya atmanız, sonraki bölümde ise yakaladığınız balıkları vurmanız gerekiyor.

Android için Ridiculous Fishing indir

iOS için Ridiculous Fishing indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir