Geçtiğimiz yıl Google DSC ve Üretken Akademi iş birliğinde ilk kez düzenlenen Solution Challange Incubation Program’ının 2’ncisi için süreç başladı. İlk dönem programı ile 10 binden fazla kişiye ulaşan ve Türkiye’den de 6’sı en iyi 50 takım içerisinde olmak üzere 10 farklı sosyal girişimin ortaya çıkmasını sağlayan Üretken Akademi, yeni program için basın açıklaması yaptı.

Programın şartları belli oldu

Yapılan açıklamalara göre 2022 yılı için düzenlenecek yeni programda 17 sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda sosyal girişimler değerlendirilecek. 17 Ocak tarihi itibariyle başlayan süreçte, 4 haftalık temel girişimcilik eğitimleri veriliyor. Programın ilk aşamasını tamamlayanlar bir sonraki aşamalara geçiş yapabilecek.

Başvuru süreci devam ediyor

Başvuru yapmak isteyen sosyal girişimler için başvuru imkanı hala devam ediyor. Açıklamalara göre başvurular 11 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek ve sonradan eğitimlere katılan girişimler eğitimleri hemen almaya başlayabilecek.

Solution Challange Incubation Program Takvimi

Program kapsamında hazırlanan takvim kapsamında 4 farklı hackathon gerçekleştirilecek. Tarihler ise şöyle;

  • 11-12-13 Şubat 2022 – Flutter
  • 18-19-20 Şubat 2022 – People
  • 25-26-27 Şubat 2022 – Prosperity&Peace
  • 4-5-6 Mart 2022  – Planet

Daha fazla bilgi ve başvuru için: https://www.scincubationprogram.com/

Eğitim sonrasında hackathon aşamasını da geçen girişimler için üçüncü “ön hızlandırma” dönemi başlayacak ve bu dönem 14 Mart ile 31 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  Tüm bu dönemlerde farklı konularda eğitimler, paneller, webinar yayınları ve etkinlikler düzenlenecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir