Apple’ın en yeni ürünlerinden biri olan AirTag, dünya çapında yüksek satış rakamlarına ulaştı. Bu başarının ardından ikinci nesil AirTag’lerin çıkması bekleniyor.

AirTag’ler insanları takip etmek nasıl kullanılıyor?

Nesnelerin İnterneti konseptinin son üyelerinden AirTag, kullanıcılardan büyük ilgi gördü. Çanta, telefon, cüzdan veya anahtarlık gibi birçok şeye yapıştırılabilen AirTag’ler, kayıp eşyalarınızı bulmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Kompakt tasarımı, ucuz fiyatı ve donanımı sayesinde yüksek satış rakamlarına ulaşan ikinci cihaz yolda olabilir. Analist Ming-Chi Kuo, ikinci nesil AirTag’lerin satış rakamlarını ve teslimatları bu oranda tutmanın bir sonucu olarak ticaret yapabileceğini ve mücevher güvenlik sistemlerinin dünya çapında büyüyeceğini düşünüyor. 2021 yılına kadar 20 milyon satışa ulaşacak olan AirTags, 2022 yılı sonunda 35 milyona ulaşacak.

2. Nesil AirTag’lerin öngörülen özellikleri

Ürünü piyasaya sürdükten sonra gelecek nesiller için küçük dokunuşlarla geliştirmeyi ilke edinen Apple, AirTag kullanıcılarından gelen geri bildirimlere büyük önem veriyor. İşte 2. Yeni nesil AirTag’in beklenen özelliklerinden bazıları:

  • Anahtar Deliği: Benzerleri Samsung SmartTag, Tile Pro gibi ürünlerin aksine AirTag’de anahtar deliği yer almıyor. Ancak AirTag’i anahtarlık gibi eşyalara takabilmeniz için ekstra ürünler almanız gerekiyor. Kullanıcıların Apple’dan beklediği yeniliklerden biri de bu yönde. 
  • Farklı Boyutlar: İşlevselliğiyle ön plana çıkan AirTag tek bir boyut seçeneği ile piyasaya sürülmüştü. Apple cihazın küçük olmasının daha kullanışlı olacağını düşünüyordu. Ama kullanıcılar Apple’la aynı fikirde değil. Kullanıcılar farklı eşyalarına AirTag bağlayabilmek için cihazın farklı boyutlarının da olması gerektiğini düşünüyor. 
  • Kaybetme Engelleyici: AirTag kaybolan eşyaları bulmak konusunda gerçekten çok iyi. Ancak araştırmalara göre cihazın tek eksik olduğu konu ise eşyayı kaybetmeden önce tespit edebilmek. Bu noktada Apple’ın ikinci nesilde eşyadan belli bir uzaklığa ulaşıldığında aktif hale gelen kayıp sinyali ekleyebileceği düşünülüyor.
  • Hassas Bulma Ayarı: Eğer eeşyanızı evin içinde bir şey kaybederseniz, Find My uygulaması iPhone’un ultra geniş açılı kamerası devreye girerek AirTag’i bulmanıza yardımcı oluyor. Ama ne yazık ki bu uygulama 3 metreye kadar yeterince hassas çalışmıyor. Apple’ın yeni nesil cihazda bu uzaklığı genişleteceği düşünülüyor.
  • Güvenlik: AirTag’ler bilgi ve yazılım güvenliğinde de oldukça başarılılar. Ama endişeler ürünün fiziksel tehlike barındırdığı yönünde. Nisan’da Avusturalya aldığı bir kararla AirTag’leri batarya güvenliğinin yetersiz olması ve çocukların rahatça erişebilmeleri sebebiyle raflardan kaldırmıştı. İkinci nesil AirTag’lerin bu konudaki endişeleri de giderebileceği düşünülüyor.

Peki siz AirTag hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir