OnePlus 10 Pro sonrasında OnePlus 10 modelinde hangi özelliklerin yer alacağı büyük merak uyandırmıştı. Ancak tüm bunlara rağmen şirket cephesinden herhangi bir açıklama gelmediği gibi konuyla ilgili yeni bir sızıntı yaşandı. Digit India ve OnLeaks tarafından sızdırılan yeni bir raporda, OnePlus 10 modelinin özelliklerine yer verildi. Teknik özellik listesine göre cihaz 150W şarj özelliğiyle birlikte gelecek.

OnePlus 10 özellikleri neler?

RAM ve depolama alanında OnePlus 10 Pro’nunki ile aynı seçenekler sunulacak. 8 GB RAM ya da 12 GB RAM’den birisini seçebilecek olan kullanıcılar 128 GB veya 256 GB depolama alanıyla telefonlarını destekleyebilecek. OnePlus 10’da 6.7 inç bir ekran kullanılacak. LTPO2 AMOLED paneli tercih eden OnePlus 10, büyük ekranında 120Hz ekran yenileme hızını da destekliyor.

4.800 mAh bataryasıyla 150W hızlı şarjın desteklendiği model üstelik hızlı şarj seçeneğiyle piyasanın en iddialıları arasında yer alacak. Zira 65W ve 80W SuperVOOC şarj cihazları dahi 30 dakikadan az bir sürede bataryanın dolmasını sağlarken 150W’lık şarj cihazı bu süreyi 20 dakikanın altına indiriyor. Bu bakımdan OnePlus, yeni modelleriyle şarj sürelerinde süreci çok daha iddialı hale getiriyor.

Telefonun işlemci cephesinde iki farklı seçeneğe yer vereceği iddia edildi. Buna göre OnePlus 10’da Snapdragon 8 Gen 1+ veya MediaTek Dimensity 9000 kullanılacak. Dimensity 9000 ve Snapdragon 8 Gen 1 performans açısından kafa kafaya gelirken Qualcomm’un + versiyonuyla bu rekabette önde olması bekleniyor. Hangisi olursa olsun işlemciyle en yeni amiral gemisi deneyimi sunacak OnePlus 10, bu konuda herhangi bir performans kaybına yer vermeyecek.

Kamera bölümüne geçildiğinde ise Pro’da yer alan çift 50MP kamera ve 8MP telefoto lensli üçlü kamera kurulumuna 10’da da benzer bir kurulum ile cevap verilmiş görünüyor. OnePlus 10’da 50MP ana kamera, 16MP ultra geniş kamera ve 2MP makro kameralı bir kurulum tercih edilecek. Hasselblad markalı üçlü kameralar, telefonda kamera kalitesini önemseyenler için OnePlus 10 serisi ön plana çıkarıyor. Ön kamerada ise 32 MP çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

OnePlus 10 ne zaman piyasaya çıkacak?

OnePlus 10’un 2022’nin ikinci yarısından itibaren piyasada olması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir