Bundan tam 15 yıl önce 2007 tarihinde ilk iPhone modeli resmi olarak tanıtıldı ve akıllı telefon pazarında devrimi başlatmış oldu diyebiliriz. Sektördeki en büyük yeniliği dokunmatik panele sahip cihaz ile getiren Apple’ın o dönemde kulağa şaka gibi gelen özellikleri bu içeriğimizde derledik. O dönemin ilk iPhone modeli olarak özellikler oldukça garip gelirken, güncel olarak yer alan cihazların ne kadar gelişmiş olduğunu da gösteriyor. Akıllı telefonlar günümüzde fotoğraf çekimi için birer makine veya bir konsol gibi oyun aracı haline gelmiş durumda. Her geçen gün yenilenen ve geliştirilen cihazlar, sadece tasarım değil donanım tarafında da büyük yeniliklere sahip oluyor. Hayatın vazgeçilmez parçası olarak gözüken akıllı telefonlar bundan tam 15 yıl önce nasıldı gelin bakalım.

İlk iPhone modelinin sahip olduğu özellikler

29 Haziran 2007 yılında Steve Jobs tarafından tanıtılan iPhone, “Apple telefonu yeniden icat ediyor” gibi iddialı sloganlar ile yenilikçi tasarımla piyasaya giriş yapıyor. iPhone 1 olarak da ifade edilen dönemin yeni cihazı o gün hangi özellikleri sunuyormuş bakalım.

3.5 inç dokunmatik ekran

8

2007 yılında tamamen ekrandan oluşan ve tuşları bulunmayan iPhone kaba ve tuşlu telefonlar sonrasında o dönemin itopik cihazı olarak gözüküyor. Tam 3.5 inç büyüklüğünde ekran ile gelen bu model dev çerçevesi ile ekran tasarımlarının atası olarak gözüküyor.

320 x 480 piksel çözünürlük

9

3.5 inç büyüklüğünde bu ekranda sadece 320 x 480 piksel bir çözünürlük yer alıyordu. 6.5 inçlik iPhone 11 Pro Max’in 2688 x 1242 piksel olduğunu belirtelim.

2 MP kamera

10

Artık 4K 60 FPS gibi video kayıtları yapabilen iPhone cihazlar, 15 yıl önce ilk iPhone modelinde sadece 2 MP değerinde bir kamera ile gelmişti. Ancak o dönemin standartları arasına girmeyi başarmıştı.

2G desteği

11

2007 yılında 3G yeni bir teknoloji olmuşken, operatörler 3G kampanyalarına yeni başlamıştı. iPhone ise o dönem 2G ile pazara giriş yapmıştı.

4, 8 ve 16 GB depolama

15 yil once tanitilan ilk iphoneun ilginc ozellikleri

İlk iPhone minimum depolama olarak 4 ve 8 GB olarak pazara giriş yapmıştı. Şu an ise yeni nesil modellerin 128 GB başlangıç depolama birimi olduğunu belirtelim.

1400 mAh batarya

İlk iPhone modeli düşük çözünürlüklü ekranı ile 1600 mAh bir batarya ile geldi. iPhone 24 saat ses oynatabilirken, sağlayabildiği konuşma süresi ise sadece 8 saat olarak karşımıza çıktı. iPhone 11 Pro Max ise 80 saat ses oynatabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir