2021 yılında gerçekleştirdiği ikinci etkinliği ile gündeme gelen Apple, etkinlik kapsamında sunulması beklenen M1X işlemcili 14 inç MacBook’un tanıtımını gerçekleştirdi. 

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, bu yılın ikinci etkinliği ile adından söz ettiriyor. Uzun bir zamandır beklenen M1 işlemcisinin yeni sürümü ve yine bir süredir yeni modeli sunulmayan AirPods artık güncellendi. Daha önceki M1 sürümüne göre oldukça iyi bir noktada olan M1 Pro işlemcili 14 inç MacBook pek çok detayı ile dikkatleri üzerine topluyor.

14 inç MacBook Pro özellikleri arasında M1X işlemci ve14 inç ekran vardır

14 inç MacBook Pro, 8 çekirdekli işlemci, 2,8 kadar hızlı bir şekilde performans sunması beklenen kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarıyor ve grafikler 16 çekirdekli grafik birimi tarafından sağlanıyor. Apple, 5 nm M1 Pro çipinin saniyede 33.7 trilyon işlemi işleyebilen 16 çekirdekli grafik işlemci özelliği sayesinde dünyanın en hızlı şekilde entegre edilen grafik kartına sahip olduğu dile getirildi. Yeni MacBook modelinde uzun bir süredir beklenen şarj özelliği için de MagSafe, HDMI portu ve SD kart desteği getirildi.

Apple yeni model ile beraber Touch-Bar özelliğini tamamen kaldırırken yerine daha fonksiyonel tuşları getirdi. Bağlantı noktası kısmında ise daha pek çok yeniliğe giden Apple, MagSafe 3 bağlantı noktası ile güçlü bir kullanım sunuyor. Yeni MacBook Pro’nun en önemli değişikliklerden biri ise çentik kısmında oldu. Şaşırtıcı gelebilir ancak , MacBook Pro’da aynı iPhone’daki gibi çentik yer alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir