10 yıl önce ilk modeliyle piyasada yer alan Apple Watch’un 10. yılına özel  serisinde yeniliklere yer verilmesi bekleniyor. İşte detaylar.

Apple Watch, Apple’ın 10 yıl önce piyasa sürdüğü akıllı saatler olarak pazarda önemli bir paya sahip durumda. 2024’te yeni modeli tanıtılacak Apple Watch için gündemde farklı iddialar yer almaya başladı. Ürünlerin 10. yıl gibi önemli yıl dönümlerinde kullanıcılara yenilikler sunan Apple, yeni modelinde de bunu yapacak gibi görünüyor. Apple Watch Series 10 ya da Apple Watch X olarak adlandırılması beklenen yeni modelde yer alması beklenen özellikler ise şöyle…

10. Yıla Özel Apple Watch’ta Neler Olacak?
10. Yıla Özel Apple Watch’ta Neler Olacak?

Apple Watch Tasarım Değişikliği

İddiaların büyük bir kısmının kaynağı Mark Gurman. Apple ürünlerindeki güvenilirliği göz önüne alındığında yeni Apple Watch modellerinde tasarım değişecek. Büyük tasarı değişikliğinde ise saatlerin kasaları daha ince olacak ve kayışlarında da değişiklik yapılacak. Klasik klipsler yerine yeni modellerde farklı bir bağlantı tercih edilecek.

Ekran Değişikliği

Ekranda da değişikliğe gidilecek.2.1 inç micro-LED ekranlı olması beklenen yeni model, daha farklı bir teknolojiyi kullanıma sunmuş olacak. Böylece görüntü kalitesinden kullanım alışkanlıklarına kadar yeni Apple Watch farklı bir deneyim sunacak. İnce yeni kasanın çerçevelerinde de benzer incelik tercih edilecek. Böylece daha büyük bir ekran deneyimi de sunulacak.

Ek Özelliklerde Yenilikler

Apple Watch’ta yer alacak teknik özelliklerin yanı sıra kan basıncı izleme ve uyku apnesi takibi gibi yeniliklere de yer verilmesi bekleniyor. Sensörler yardımı ile kan basıncını takip edecek akıllı saatler tansiyonu böylece kontrol altına alacak. yüksek ya da düşük tansiyonlarda da kullanıcıları bilgilendirecek Apple, sağlık takibi ve kontrolünde de önemli bir aşama kaydetmiş olacak. Uyku apnesi takibinde ise kullanıcıların standart uyku takiplerinin yanı sıra uyku geçmişi ve nefes alma düzenleri takip edilecek. Böylece bu alanlardaki rahatsızlıklarda da tedavi için geniş bir bilgi elde edilecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir