Zuckerberg duyurdu: Facebook değişiyor! - Haberler - indir.com

Zuckerberg duyurdu: Facebook değişiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 15:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Son dönemlerde gizlilik ve kullanıcı verileri nedeniyle eleştirilerin odağında olan Facebook için CEO Mark Zuckerberg’ten yeni bir açıklama geldi. Açıklamaya göre sosyal ağda ciddi bir değişim yaşanacak. 

Facebook gizlilik seçeneklerini güncelledi 

Facebook Workplace’ten büyük başarı: 2 Milyon ücretli kullanıcı!Facebook Workplace’ten büyük başarı: 2 Milyon ücretli kullanıcı!

Kullanıcı verilerini topladığı ve gizlilik noktasında oldukça farklı bir politika izlediği ortaya çıkan Facebook için değişme zamanı. Yapılan eleştiriler ile birlikte çok ciddi bir tepki alan Facebook için değişim kararı alan Zuckerberg, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklama ile sosyal ağda değişimlerin yaşanacağı görülürken bu değişimler ile birlikte eleştirilen bölümlerde ciddi iyileştirilmelerin yapılacağı öğrenildi.

Facebook değişiyor!

Zuckerberg konuyla ilgili bir blog yazısı yazdı. Yapılacak değişiklikler ve özellikle eleştirilen özelliklerle ilgili detaylara değinen Zuckerberg, gizlilik noktasında gerekliliklerin yapılacağını söyleyerek Facebook’un bundan sonraki süreçte daha gizlilik içerisinde kullanılabileceğini belirtti. Yapılan bu açıklama ile birlikte mevcut tepkilerin Zuckerberg adına etkili olduğu görülürken bundan sonra kullanıcı talepleri doğrultusunda gizliliğin şekilleneceği de ifade edildi.

“Kullanıcılar gizlilik istiyor!”

"Son 15 yılda Facebook ve Instagram insanlara bir kent meydanının dijital versiyonunda arkadaşlar, topluluklar ve ilgilerini çeken alanlarla bağlantı kurmalarına yardımcı oldu. Ancak insanlar giderek artan bir şekilde oturma odasının dijital versiyonunda gizlilik içerisinde bağ kurmak istiyorlar" diyerek gizlilik ile ilgili değişime dikkat çeken Zuckerberg, yaptığı bu açıklamada gizliden de olsa gönderme yapmayı ihmal etmedi. Kişilerin bağlantı kurmalarına yardımcı olan bir sosyal ağda gizlilik isteğini “Oturma odasının dijital versiyonunda gizlilik isteniyor” diyerek farklı bir vurgu yapan Zuckerberg, bazı değişiklikler ile birlikte bu duruma önlem getirecek. Paylaşılan bilgilere göre Facebook için şifreli mesajlaşma, gizlilik koruma ve güvenli veri depolama özellikleri eklenecek. 

Artan Davalar Sonrasında Facebook 'Gizlilik Eğitimi' Uygulamasına Başladı

“Hassas veriler depolanmayacak!”

Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalarda bazı detaylar dikkat çekti. Öyle ki mevcut özelliklerin ülkelere göre farklı şekilde çalışacağını söyleyen CEO, bazı ülkelerde hassas veri depolamasının yapılmayacağını ifade etti. Zuckerberg, "Özel hayat ve ifade özgürlüğü gibi insan hakları konusunda kötü sicili olan ülkelerde hassas verileri depolamayacağız. Bu prensibi savunmak, hizmetlerimizin bazı ülkelerde bloke edilmesi ya da başka ülkelerde yakın bir zaman içerisinde hizmet vermeye başlayamamamız anlamına gelebilir. Bu bedeli ödemeye hazırız" diyerek bu değişime de dikkat çekti.

Facebook yeni sistemi farklı özelliklere ortam yaratacak

Gizlilik ve şifreleme ile birlikte Facebook’un güven yaratacak bir ortam olacağını söyleyen Zuckerberg’e göre bu durum üstelik yeni özelliklere de ortam sağlayacak. Öyle ki online ödeme ve para transferi gibi durumlar gizlilik ve şifreleme sistemleri sayesinde güvenli bir şekilde gerçekleşebilecek. Fakat bu geçiş ve değişimler için Zuckerberg 1-2 yılı öngörüyor. Bu nedenle kısa süre içerisinde herhangi bir etki görmek pek mümkün değil.

“Gurur duyacağım”

"İnsanların paylaştıkları bilgilerin sadece görülmesini istedikleri kişi tarafından görüldüğünü ve sonsuza kadar var olmaya devam etmediğini bilerek gizlilik içerisinde konuşabildikleri ve özgürce yaşayabildikleri bir dünya doğrultusunda çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Eğer dünyanın bu doğrultuda hareket etmesine yardımcı olabilirsek, yarattığımız farklılıktan gurur duyacağım." Diyerek konuyla ilgili sözlerini noktalayan Facebook için tüm bu gelişmelerle birlikte dikkat çeken bir değişim ise kullanıcı sayıları. Öyle ki eleştirilse de kullanıcı sayısında düşüş beklenen Facebook bunun aksine yükselişine devam ediyor. Yüzde 9’luk bir artış yaşanan sosyal ağda kullanıcı sayısı 2,32 milyara ulaştı. Bu da eleştirilere karşın kullanım alışkanlıklarının değişmediğini net bir şekilde gösterdi.

Facebook şirketinin gizlilik özelliği başka bir zamana ertelendi


İlgili uygulamalar
Koyu Mod Facebook Messenger'a Geldi!Koyu Mod Facebook Messenger'a Geldi!

PAYLAŞ