Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin başında evlere kapanmak gerekiyor. Evlere kapanılan şu günlerde kurumsal şirketler ya da kişiler tarafından Zoom uygulaması kullanılmaya başlandı. Adeta zirve yapan Zoom’un karşısında teknoloji şirketleri de harekete geçerek kendi görüntülü konuşma uygulamalarını geliştirmeye başladı ya da varolanları geliştirmek adına yeni özellikler üzerine çalıştılar. Yeni geliştirilen Zoom rakibi ise HAVELSAN Diyalog oldu. Özellikle şirketlerin ve kamu kurumlarının kullanımına yönelik olarak geliştirilen HAVELSAN Diyalog, katılımcı sınırı ve süre sınırı olmadan görüntülü görüşme gerçekleştirebileceklerini aktarıldı.

Corona virüs salgını nedeniyle görüntülü konferans uygulamalarının kullanımı zirve yaptı. Türkiye’de genellikle Zoom, Microsoft Teams ve Discord uygulamaları bu görüşmeler için kullanılıyor. Bu şirketlere yeni bir alternatif olması amacıyla HAVELSAN Diyalog geliştirildi. 

8 1 7

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımına yönelik yazılımlar geliştiren HAVELSAN, yabancı görüntülü görüşme uygulamalarının güvenilirliğinin tartışıldığı şu günlerde bu olaya bir çözüm buldu. Çözüm olarak Diyalog uygulaması geliştirildi. Söz konusu bu görüntülü görüşme uygulaması Mayıs ayı içerisinde kullanıma sunulacak. Diyalog, isteyen şirketlerin kendi sunucularında ve bulutta çalışabilecek yapıda geliştirildi. Bu sayede ise şirketler için son derece güvenli bir ortam sunuluyor. Aynı zamanda güvenlik için uçtan uca şifreleme sistemi vardır. Diyalog’un herhangi bir uygulaması bulunmuyor, doğrudan tarayıcı üzerinden çalışıyor. Bilgisayarda, iOS ve Android cihazlarda çalışacak yapıda tasarlandı. HD ve 4K görüntü desteği sunuyor. Hıza göre görüntü kalitesini ayarlama özelliği de bulunuyor. Ekran paylaşımı ve sadece sesli görüşme özelliklerine de yer verilmiş. Kullanıcı sayısı ve süre sınırı yok.

Diyalog’da sınırlama yok

Mayıs ayı içerisinde kullanıma sunulacak olan Diyalog uygulaması, şirketlerin bilgi güvenliği için oldukça önemli bir rol üstlenecek. HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, yurt dışından alınmış hazır bir ürün veya altyapı olmadığı için özellikle dost ve müttefik ülkelere ihracat potansiyelinin yüksek olduğunu ifade etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir