Zoom uygulaması toplantı kayıtlarını saklıyor - Haberler - indir.com

Zoom uygulaması toplantı kayıtlarını saklıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-07 09:31:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Corona virüs salgınının dünyayı etkisi altına alması ile günlük yaşam da değişiklik yaşandı. Bunlardan en dikkat çekeni ise vatandaşların evlere kapanması ve işlerini evden yürütmeye çalışmasıdır. Evde çalışma artmaya başladığından bugüne kadar görüşmeler ve toplantılar internet üzerinden yapılmaya başladı. Bu durum karşısında ise Zoom uygulamasının popülerliği de her geçen gün daha da artmaya devam ediyor. Bu popülerliğinin karşısında uygulama, çeşitli güvenlik sorunları ile boğuşuyor. Son zamanlarda Zoom uygulamasının güvenlik açıkları gündem de yerini almıştı. Son olarak ise Zoom uygulamasının kullanıcıların toplantı kayıtlarını bulut sisteminde tuttuğu ortaya çıktı. 

Zoom uygulaması toplantı kayıtları nasıl saklanıyor?

Görüntülü görüşmenin arttığı şu günlerde Zoom uygulaması popülerliğini artırırken çeşitli sorunlarla da boğuşuyor. Dünyanın her yerinde sıklıkla kullanılan bu popüler toplantı uygulaması Zoom, çeşitli sorunlar ile adından söz ettiriyor. Zoom durgun bir süreç geçiriyordu. Fakat korona virüs salgınının dünyayı etkisi altına alması ile beraber iş terlerinin kapanmaya başlaması ile beraber Zoom yeniden keşfedildi ve kullanıcı sayısı her geçen gün daha da arttı. Son zamanlarda ise Zoombombing saldırılarıyla gündeme gelen toplantı uygulaması Zoom, yeni bir güvenlik açığı ile gündemde.

Facebook'a kullanıcı verilerini sızdıran Zoom mahkemelik oldu!Facebook'a kullanıcı verilerini sızdıran Zoom mahkemelik oldu!

Güvenlik uzmanı Patrick Jackson tarafından ortaya çıkarılan bu güvenlik açığına göre, Zoom, herkesin ulaşabileceği şekilde bulut üzerinde toplantı kayıtlarını depoluyor. Şöyle ki yapılan araştırma sonucunda kolay bir şekilde ulaşılan 15 bin kayıta ulaşıldı. Söz konusu bu görüşme kayıtlarında kişisel terapilerden, yoga kurslarına, özel derslere, avukat görüşmelerine kadar birçok özel görüşme yer alıyor. Şirket tarafın konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre kayıtların her biri kullanıcı kaynaklıdır. Buna göre ise, Zoom uygulaması toplantı esnasında toplantıyı başlatan kişiye kayıt yapma imkanı sunuyor. Bu kayıtlar ise Zoom bulut sistemi üzerinde tutuluyor. Uygulamanın geliştirici şirketinin sözcüsü, bulut üzerinde kaydedilen toplantı kayıtlarına ulaşım sağlanamayacağını fakat kaydı yapan kişinin ise bu kayda ulaşarak dağıtım yapabileceğini söylüyor. 

Profesyonel görüşmeler yapmayı destekleyen Zoom uygulaması, her geçen gün yaptığı çalışmalar ile beraber güvenlik açıklarını kapatmaya yönelik hareket ediyor. Fakat toplantı kayıtlarına bu kadar kolay erişmesi şirketi fazla yoracak gibi gözüküyor. Yaşanan sorunların yakın zaman içerisinde çözülmesi ümit ediliyor. 

 


SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanması yasaklandı!
Zoom'da bulunan tüm güvenlik açıklarıZoom'da bulunan tüm güvenlik açıkları
Skype Skype "Meet Now" özelliğiyle Zoom’a rakip olacak!

PAYLAŞ