Zoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacak - Haberler - indir.com

Zoom güvenliği artırmak için Uber, Netflix, EA uzmanlarıyla çalışacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-09 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde güvenlik açıklarıyla gündemden düşmeyen popüler video konferans uygulaması Zoom birçok kurum tarafından inceleme altına alınmış ya da yasaklanmış durumda. adını güvenlik skandallarından kurtarmak isteyen şirket ise güvenlik uzmanlarıyla iş birliği yapma kararı aldı.

Koronavirüs milyonlarca insanı eve kapatırken iş ve teknoloji sektörünü de ciddi bir şekilde etkiledi. Dünyanın pek çok yerinde karantina sürecinin başlamasıyla birlikte iş dünyasının dinamikleri değişti ve tüm şirketler işlerini sürdürebildiği kadar evlerinden yürütmeye çalışıyor. Bu noktada pek çok şirket iletişimde kalabilmek için video konferans uygulamalarını tercih ediyor. Özellikle son bir ay içerisinde dünyanın en çok kullanılan video konferans uygulaması Zoom ise geçtiğimiz hafta bir veri skandalıyla gündeme geldi.

Skype Skype "Meet Now" özelliğiyle Zoom’a rakip olacak!

Facebook’a kullanıcı verilerini gizli bir şekilde sızdırdığı ortaya çıkmasının ardından gündeme gelen güvenlik ihlalleri pek çok şirketin uygulamayı kullanmayı bırakmasına neden oldu. Hatta uzaydan internet teknolojisiyle yeni bir teknoloji sunmayı hedefleyen SpaceX, çalışanlarının Zoom kullanmasını mahkeme yoluyla yasakladı. Geçtiğimiz günlerde yeni güncellemeyle tüm güvenlik açıklarının kapatılacağını açıklayan şirket kurucusu Eric Yuan, genel güvenlik konusunda gerekli çalışmaların başladığını açıkladı.

Zoom'da gizliliğin ön planda olduğu yeni bir dönem başlıyor

Açıklamasında kullanıcıların gizlilik konusundaki çekincelerine ve güvenlik sorunlarına değinen Eric Yuan durumu “CISO Konseyimizi ve Danışma Kurulumuzu, çeşitli sektörlerden güvenlik liderleri de dâhil olmak üzere resmi olarak oluşturduk; Alex Stamos, platformumuzun kapsamlı güvenlik incelemesine yardımcı olmak için dış danışman olarak Zoom'a katıldı” sözleriyle ifade etti.

Bunun yanı sıra şirket bünyesine katılan tek önemli ismin Stamos olmadığını da belirten Yuan şirketin oluşturduğu CISO Konseyi ve Danışma Kurulu’nun dünyanın en büyük şirketlerinden bazılarının güvenlik liderlerinden oluşacağını “CISO Konseyi'nin amacı; gizlilik, güvenlik ve teknoloji konularının yanında en iyi uygulamalar hakkında fikirleri paylaşmak ve iş birliği yapmak için bizimle sürekli bir diyalog kurmak olacaktır” sözleriyle açıkladı.

Zoom’da artık gizlilik ve güvenliğin ön planda tutulacağı yeni bir dönemin başlayacağının altını çizen Yuan, güvenlik için oluşturacakları Danışma Kurulu’nun ilk üyelerinin VMware, Netflix, Uber, Electronic Arts gibi şirketlerdeki güvenlik liderlerinin olacağını da sözlerine ekledi.


Zoom uygulaması toplantı kayıtlarını saklıyorZoom uygulaması toplantı kayıtlarını saklıyor
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Zoom açıklamasıMilli Eğitim Bakanlığı'ndan Zoom açıklaması

PAYLAŞ