Z kuşağının kariyer hedefi: Espor - Haberler - indir.com

Z kuşağının kariyer hedefi: Espor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-24 09:33:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Türkiye'de oldukça popüler olan online oyun alışveriş mağazası tarafından yapılan anket sonuçlarına göre Z kuşağı en çok PUBG oyuncusu olmak istediklerini ve espor oyuncusu olmak için aileleri tarafından desteklendiği ortaya çıktı.

Gençlerin bir çoğu espora bakışı yapılan anket sonunda gözler önünden kaçmadı. Üyelerin %98'i erkek üyelerden oluşan bu listede %14'ü 15 yaş grubundan oluşurken 16,14,17 yaş grupları da hemen ardından geliyor. Yapılan anketin sonuçlarına göre katılımcıların yaklaşık yüzde 32'si 4 ile 6 yıl, yüzde 30'unun 7 ile 9 yıl, yüzde 26'sı 10 yıl ve üzerinde, yüzde 12 oranında ise üç yıl ve daha kısa sürede bilgisayar oyunu oynadığını ortaya sürdü.

Fenerbahçe Espor, PUBG'ye katıldı!Fenerbahçe Espor, PUBG'ye katıldı!

Z kuşağının yüzde 79'u esporcu olmak istiyor

Yapılan ankette bulunan "İleride esporcu olmak ister misiniz?" sorusunun cevabına katılımcıların yüzde 79'u evet cevabını verirken "Neden esporcu olmak istersiniz?" sorusuna ise katılımcıların yüzde 12'si maddi kazanç sağlamak amacıyla yanıtını verirken yüzde 28'i ise manevi haz almak için esporcu olmak istediğini söylüyor. Kalan yüzde 60'lık kısım ise her ikisi de cevabını vererek esporcu olmak istediklerini belirtiyorlar.

Yapılan çeşitli ankette "Hangi oyunda esporcu olmayı istersiniz" sorusuna da en çok PUBG cevabı geliyor. yüzde 32 ile PUBG'nin kazandığı ankette yüzde 24 oranında ise Zula oyununda katılım sağlanıyor. Kalan kısımda ise yüzde 19 League of Legends, yüzde 11 Cs:Go devam ediyor. Kalan kısımda ise "Diğer" seçenekleri galip oluyor.


İlgili uygulamalar
Thaldrin, espor'a ara veriyor!Thaldrin, espor'a ara veriyor!
Espor Takımı Dark Passage Oyuncu Alımlarına BaşladıEspor Takımı Dark Passage Oyuncu Alımlarına Başladı

PAYLAŞ