YouTube'un yeni tasarımı zorunlu oluyor - Haberler - indir.com

YouTube'un yeni tasarımı zorunlu oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-06 14:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Kasım ayında YouTube kullanıcılarına yeni bir tasarım sunan Google bu tasarımı kullanıp kullanmamayı kullanıcı tercihine bırakmıştı. Ancak yeni alınan kararla bu durumu değiştiren şirket Mart ayından itibaren yeni tasarımın zorunlu olacağını açıkladı!

Günümüzde dünyanın neredeyse en büyük içerik platformu haline gelen YouTube yıllar önce Google’ın çatısı altına girmişti. YouTube’u bugünkü popülerliğine kavuşturmak için çok çaba sarf eden Google ise çeşitli güncellemelerle kullanıcıların ilgisinin bir yandan korurken, bir yandan da bu ilgiyi arttırmaya çalışıyor. Bu kapsamda YouTube’la ilgili çeşitli çalışmalar yürüten teknoloji devi en sonra YouTube’un web sürümü tasarımında genel bir değişiklik yapmıştı.

YouTube'un radikalleşmedeki rolü tartışılıyorYouTube'un radikalleşmedeki rolü tartışılıyor

Bu yenilikle birlikte kullanıcılar dilerlerse yeni tasarımı, dilerlerse de eski tasarımı kullanabiliyorlardı. Bir süredir hangi tasarımı kullanacaklarını kullanıcı tercihine bırakan Google önümüzdeki aydan itibaren eski tasarımı tamamen rafa kaldırma kararı aldı.

YouTube’un eski tasarımı tarihe karışıyor!

YouTube’un yeni tasarımı bazı kullanıcılar tarafından büyük bir beğeniyle karşılansa da, bazı kullanıcılar ise hiç alışık olmadıkları bu görünümden oldukça rahatsız. Hala eski tasarımı kullanmaya devam eden kullanıcı sayısının fazla olması ise bu kararın bazı kullanıcılar tarafından oldukça eleştirileceği anlamına geliyor.

YouTube Reklamlar İçin Yeni Güncelleme

Ancak YouTube’un yeni tasarımının pek çok yeniliğe sahip olduğunu da unutmamak gerek. Örneğin pek çok kullanıcı tarafından daha çok talep gören “Karanlık mod” desteği YouTube’un yeni tasarımında mevcut. Bunun yanı sıra içerik üreticileri daha büyük video başlıkları seçebiliyorlar. Ve yeni tasarımın olanak sağladığı en önemli özelliklerden biri de ana sayfada “Video kuyrukları” oluşturmaya izin vermesi.

Eski tasarıma alışkın olan hala pek çok kullanıcı olsa da, söz konusu yeniliklerin platform için gerekli adımlar olduğu da su götürmez bir gerçek. Kullanıcı beklentilerini daha iyi bir şekilde karşılamak isteyen Google’ın bu yenilikleri sunabilmesi için eski tasarımın da değişmesi gerekiyordu. Yeni tasarımın Mart ayından itibaren zorunlu olacağı bilinse de, eski tasarımın tam olarak ne zaman kaldırılacağının tarihi belli olmadı. Tamamen yeni tasarıma geçmek için çok fazla zaman kaybetmeyeceği tahmin edilen YouTube’un Mart ayının başında tamamen yeni tasarıma geçmesi bekleniyor. YouTube’la ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


İlgili uygulamalar
Google 15 yıl sonra YouTube'dan elde ettiği geliri açıkladı!Google 15 yıl sonra YouTube'dan elde ettiği geliri açıkladı!

PAYLAŞ