YouTube'a ürün linkleme geliyor - Haberler - indir.com

YouTube'a ürün linkleme geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-24 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yeniliklere en açık platformlardan biri olan YouTube’un ana şirketi Google bu kez gözünü yeni bir pazara dikmiş bulunmakta. Şirket videolardaki ürünleri otomatik olarak saptayabilecek bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. Şirket bu algoritmayla alışveriş linkleriyle yeni bir gelir kapısı sağlayacak.

Detaylara geçmeden önce Google’ın YouTube için üzerinde çalıştığı “Affiliate link” kavramını üzerinde durmakta fayda var. Bu özellik için en basit tanımıyla satış ortaklığı bağlantısı demek yanlış olmaz. Aslına bakacak olursanız diğer sosyal medya uygulamalarından bu kavrama oldukça aşinayız. Örneğin sosyal medya fenomenlerinin dönem dönem yukarıya kaydırmalı olarak alışveriş sitelerine yönlendiren bağlantıları aslında bir affiliate link. Oldukça basit olan bu algoritma sizin tıklayıp alışveriş yaptığınız linkler üzerinden linki paylaşanın komisyon alacağı bir kazanç sistemi üzerine kurulu. Peki YouTube bu özelliği nasıl kullanacak?

Twitter'da Youtube videoları izlenebilecekTwitter'da Youtube videoları izlenebilecek

YouTube’un yeni algoritması nedir? Nasıl çalışacak?

Günümüzde milyonlarca kullanıcı sayısına sahip olan YouTube aslında tüketicilere ulaşmak için de harika bir araç. Bunun farkında varan Google ise bu pazardaki yerini almak için YouTube özelinde bir affiliate link algoritması geliştirmeye başladı.

YouTube içerik üreticilerine telif konusunda kolaylık sağlanıyor

Geliştirilen bu algoritma hazır hale geldiğinde içerik üreticilerinin yüklediği videolardaki ürünleri saptayarak kullanıcılara satış linlikleri sunacak. Aslına bakacak olursanız şirket bu özellik üzerinde geçtiğimiz seneden beri çalışıyor. Hatırlarsanız YouTube bir dönem ABD’de benzer bir algoritmayı birkaç kullanıcı üzerinde denemeye başlamıştı. Bugün gelen habere göre ilk geliştirildiği güne göre daha iyi çalışmaya başlayan algoritma daha fazla kullanıcı üzerinde test edilmeye başlanacak.

Algoritma aynı zamanda video önerileri de sunacak

Sadece link verme üzerine kurulu olmayacak bu algoritma aynı zamanda izlediğiniz videodaki ürünleri içeren başka videoları da kullanıcılara önermek istiyor. Şirketin bu hamlesinin altında yatan en büyük nedenlerden biriyse YouTube’un o ürünü almayı düşündüğünüzü farz edip kullanıcılara yardımcı olmak istemesi. Bu yeni özelliğin özellikle ürün inceleme videoları yayımlayan içerik üreticileri için çok faydalı olacağını söylemek de yanlış olmaz. Yeni özellik hakkında bazı ipuçları veren şirket bu linklerin platformdaki yerine de değindi. Yapılan açıklamaya göre bu linkler ve aynı ürünü içeren video önerileri video oynatıcının hemen altına konumlandırılacak. Test aşaması genişletilen özelliğin tam sürümünün ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında şimdiden bir yorum yapmak oldukça güç olsa da, YouTube’un bu özellikle hedeflediği başarıyı yakalayıp yakalayamayacağını ilerleyen zamanlarda birlikte göreceğiz. YouTube’un yeni özellikleri hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 


İlgili uygulamalar
TikTok ve YouTube birleşiyorTikTok ve YouTube birleşiyor

PAYLAŞ