YouTube yeni tasarımını test ediyor - Haberler - indir.com

YouTube yeni tasarımını test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-15 16:33:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Sosyal Medya

Popüler video izleme platformu olan YouTube'un, giriş sayfasını değiştirmek için kolları sıvadığı ortaya çıktı. Peki yeni YouTube'da değişen neler olacak?

Yeni Tasarım

Son günlerde paylaşılan Reddit'e ve Twitter'daki bazı haberlerine göre Google, yeni bir YouTube giriş sayfası tasarımını test ediyor. Tasarım, daha büyük resimlerle içeriği öne çıkarmayı amaçlıyor. Youtube'da ön izleme resimlerinin büyümesinin doğal sonucu olarak bir bakışta gördüğünüz videoların sayısı azalıyor. Bu nedenle sayfayı kaydırmaya daha çok ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu yeni tasarımdaki ilginç bir başka nokta, videoların kanala veya konuya göre gruplandırılmaması. Youtube'nin öncelikle önemsediği konu ise video ön izlemelerinin mümkün olduğunca geniş gösterilmesi amaçlanıyor.

Youtube Premium'da Full HD video indirme aktif oldu!Youtube Premium'da Full HD video indirme aktif oldu!

Önceki sürümde, sıradaki oynatma listesinin başında bulunan videoya geçiş için sekiz saniye veriliyor ve oynat düğmesi çevresinde dönen dairesel bir göstergeyle temsil edilen otomatik oynatma özelliği; yeni sürümde beş saniyeye düşürülerek, ekranın sol üstünde yazılı halde bulunuyor. Ekranın sol altında bulunan yeniden oynat butonunun yeni sürümde tamamen kaldırılmış olması da oldukça dikkat çekiyor.

YouTube'in yaptığı bir açıklamada yeni bir tasarım denediğini doğruladı. Yapılacak olan bu yeni tasarımın henüz tamamlanmadığından, kullanıcılardan gelecek geri bildirim ile son şeklini alacak.


İlgili uygulamalar
YouTube otomatik oynatma özelliğini yeniliyorYouTube otomatik oynatma özelliğini yeniliyor
Enes Batur'un YouTube videosu hacklendi!Enes Batur'un YouTube videosu hacklendi!

PAYLAŞ